Obavijesti

News

Komentari 7

Plutala morem: Kornjača Tina sada je dobro, uskoro će na put

Plutala morem: Kornjača Tina sada je dobro, uskoro će na put

Kornjaču Tinu su našli kako pluta u moru kraj Hvara. O njoj sada brinu veterinari u Splitu, a poslije će je prebaciti u Centar za oporavak morskih životinja u Puli

VIDEO

K nama je stigla pothlađena i malaksala. Primila je terapiju i dobro se oporavlja, no još treba ojačati da bi mogla ići u Pulu, u Centar za oporavak morskih kornjača, rekao je veterinar Mario Gavranović.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:10

Upravo je on sad liječi u specijalističkoj veterinarskoj stanici Vet-Vision u Splitu. Glavatu želvu staru 25 godina i tešku oko 30 kilograma ronioci su našli kako bespomoćno luta u Starogradskom zaljevu kraj Hvara. Nakon što ju je pregledao hvarski veterinar Prosper Vlahović, kornjača je zaplovila put Splita trajektom “Tin Ujević” i tako zaradila nadimak Tina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dr. Gavranović tvrdi da kod Tine nije uočio tvrdo strano tijelo, poput udica, odnosno parangala. To je, uz udarce gliserima tijekom ljetne sezone, najčešći način kojim kornjače zadobiju teške ozljede.

Za sada se tek pretpostavlja da je progutala dio plastične vrećice, no veterinari je, s obzirom na njezino stanje, nisu željeli dodatno mučiti pretragama koje u ovom trenutku nisu nužne.

- Plastična vrećica može rezultirati probavnim teškoćama. Ako se ne može hraniti, ne može se ni kretati. Ona mora biti u stanju roniti i zadržavati se ispod površine. Jedno je boravak u bazenčiću, a sasvim su drugo morske dubine – kaže dr. Gavranović dodajući kako će Tina u Pulu krenuti idući tjedan.

U prirodu bi se trebala vratiti u rujnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a