Obavijesti

News

Komentari 55

Trava plutala kraj Dubrovnika: Izvukli iz mora 270 kg 'marice'

Trava plutala kraj Dubrovnika: Izvukli iz mora 270 kg 'marice'
5

Dubrovačko-neretvanska policija pronašla je proteklih dana oko 270 kilograma marihuane natopljene morem na više lokacija u južnom Jadranu

VIDEO

Dubrovačko-neretvanska policija pronašla je proteklih dana oko 270 kilograma marihuane natopljene morem na više lokacija u južnom Jadranu.

Droga je pronađena umotana u pvc foliju i oblijepljena selotejpom, baš kao u mafijaškim filmovima. 

Pronađena je u 11 slučajeva, a pomorska policija pakete je pronalazila kod Lastova, Mljeta, Korčule i Lokruma.

Nakon prvog pronalaženja droge policija je intenzivirala potragu, a iz policije pozivaju sve građane da se jave ako pronađu sumnjive pakete.

Na graničnom prijelazu zapljenjeno 13,5 kg marihuane

Policijski i carinski službenici PU brodsko-posavske bilježe još jednu uspješnu zapljenu opojne droge marihuana. Naime, u petak 4.ožujka navečer oko 20.40 sati na međunarodnom graničnom prijelazu Slavonski Brod policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u automobilu "renault" crnogorskih registarskih oznaka prilikom njegova ulaska u RH otkrili i pronašli 13,5 kg opojne droge marihuane. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:51

-Policijski službenici kontrolirajući osobni automobil crnogorskih oznaka i broja, kojim je upravljao 30-godišnji vozač i sa kojim je kao suvozač bio 29-godišnjak, obojica državljani Crne Gore, u sjedalu vozila uočili su paket biljne tvari, a daljnjim radom policijskih službenika potvrđeno je kako se radi o opojnoj drogi tipa marihuana. Pretragom vozila, u zajedničkoj suradnji policije i carine, a temeljem naloga slavonskobrodskog Županijskog suda na raznim mjestima u vozilu, branicima, stražnjim dijelovima sjedala, ispod motora i drugdje pronađeno je ukupno 20 paketa, ukupne težine 13.5 kilograma marihuane. Protiv 30-godišnjaka i 29-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlštene proizvodnje i prometa drogama-rekla je u ponedjeljak u podne na konferenciji za novinare Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske. 

Vrijednost zaplijenjene droge je oko 300.000 kuna i bila je namijenjena narkotržištu zemalja EU. Vozaču i suvozaču prijeti kazna zatvora od 1 do 12 godina. 

Ovo je u kratkom vremenu druga velika zapljena marihuane na graničnim prijelazima na području PU brodsko-posavske. Naime 13.veljače na graničnom prijelazu Stara Gradiška u automobilu, također crnogorskih registarskih oznaka, pronađeno je i zapljenjeno čak 59 paketa s ukupno 28.5 kilograma marihuane, koja je također bila namijenjena narkotržištu zemalja zapadne Europe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"