Plutali morem sedam mjeseci: Spasili Poljaka i njegovu mačku | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Plutali morem sedam mjeseci: Spasili Poljaka i njegovu mačku

Kaže da se ne može vratiti u SAD jer mu je istekla boravišna dozvola. Ne namjerava se vratiti ni u Poljsku. Nada se da će moći popraviti čamac i ostati neko vrijeme na Reunionu

10 komentara

Poljski mornar od 54 godine spašen je 25. prosinca u vodama francuskog otoka Reunion nakon što je plutao sedam mjeseci u Indijskom oceanu, rekli su u utorak navečer spasioci. Sklepano plovilo tog mornara primijetila je jahta koja je upozorila spasioce.

Žandarmerija je otvorila istragu o okolnostima avanture koju je proživio mornar.

Po Nacionalnom društvu za spašavanje na moru, muškarac je kazao da pluta već sedam mjeseci nakon što je zaplovio u svibnju s Komora, otočja jugoistočno od Afrike. Namjeravao je doploviti do Južnoafričke Republike kako bi ondje našao posao.

Njegovo plovilo, brodski čamac za spašavanje što ga je sam uredio, vrlo brzo se pokvarilo, ispričao je on.

Bez sredstava za komunikaciju i navigacijskih instrumenata i sa samo mjesečnom zalihom hrane, mornar kaže da je plutao između Maldiva, Indonezije i Mauricijusa prije nego što je spašen u vodama ispred Reuniona.

Jedino u društvu mačke, muškarac kaže da je preživio jedući pola vrećice kineske juhe dnevno te ponekad nešto što je upecao.

Mornar je naglasio da je nakon deset godina provedenih u SAD-u, otputovao u Indiju 2014. kako bi ondje kupio plovilo. Namjeravao je ploviti do Poljske, ali je njegov čamac izgubio jarbol te je doplutao do Komora.

Ondje je ostao nekoliko mjeseci, popravio brod i krenuo dalje na put 1. svibnja.

Kaže da se ne može vratiti u SAD jer mu je istekla boravišna dozvola. Ne namjerava se vratiti ni u Poljsku. Nada se da će moći popraviti čamac i ostati neko vrijeme na Reunionu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message