Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Po mladu došao u vatrogasnom vozilu, do nje se popeo kranom

Nitko nije ostao ravnodušan neobičnim iznenađenjem, a najmanje mladenka koja je sama rekla kako će taj trenutak pamtiti do kraja života. Dinko je uspio u svom naumu

Foto: čitatelj 24sata
114 komentara

Mladenka Ines Velkić nestrpljivo je sa svojim gostima u subotu čekala svog Dinka. Napetost je rasla, a onda su svi gotovo zanijemili od prizora.

Dinko Čale po svoju je odabranicu stigao, ni manje ni više, nego vatrogasnim vozilom JVP-a Velika Gorica.  Dinko je odmah nakon školovanja počeo raditi kao vatrogasac pa je i logično da je iznenađenje koje je priredio budućoj supruzi bilo povezano s njegovim zanimanjem koje iznimno voli. Neko vrijeme premišljao se što bi točno napravio. Znao je da će koristiti vatrogasno vozilo, ali nije znao kako. Na koncu je prevladala ideja s ljestvama jer mu se to činilo najatraktivnije od svega. 

- Ona je stajala na ulaznim vratima kuće. Čula je sirene, ali nije znala što dolazi, nije imala pojma što joj spremam. Kad me vidjela na vatrogasnim ljestvama, oduševila se. Odmah je potrčala prema gornjem katu, gdje sam ja ulazio kroz otvoren prozor u sobu - sretno nam prepričava Dinko. Zajedno su se spustili prema dolje i uputili se sa svatovima prema crkvi.

Foto: čitatelj 24sata

U organiziranju samog iznenađenje veliku ulogu odigrale su njegove kolege vatrogasci koji su ga i dignuli do Inesine sobe. No ne može zaboraviti ni svog zapovjednika od kojega je odobrenje morao zatražiti desetak dana prije i samu kumu koja je Dinku ostavila otvoren prozor kako bi kroz njega mogao ući. Nitko nije ostao ravnodušan neobičnim iznenađenjem, a najmanje mladenka koja je sama rekla kako će taj trenutak pamtiti do kraja života. 

- Presretna sam što je to napravio. Želio me iznenaditi i uspio je - kratko je prokomentirala Ines prije ulaska u crkvu.

Foto: čitatelj 24sata

Da vatrogasci vole adrenalin dokazuje i primjer opatijskog vatrogasca Zorana (38) i šapjanske vatrogaskinje Lorene (26). Nakon što su se prošle godine zaručili, mladi par se u srpnju ove godine u vatrogasnom stilu vjenčao u Matuljima.

- Uz pomoć autoljestvi i alpinističke opreme Zoki se s cvijećem u ruci s 30 metara visine spustio do mojeg balkona - rekla je Lorena.  

Okitili vatrogasno vozilo balonima i juriš

Najprije su se začule sirene, a onda su gosti pred mladenkinom kućom ugledali veliko vatrogasno vozilo. Takvo nešto mogli su i očekivati jer je mladoženja Dinko profesionalni vatrogasac, član JVP-a Velika Gorica. Sve ih je ugodno iznenadio, a posebno svoju Ines...     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message