Obavijesti

News

Komentari 98

Probudio se iz kome: Motorom na Grobniku naletio je na srnu

Talijan (33) je u subotu kasno navečer, iako je to strogo zabranjeno, odlučio bez ovlasti provozati na automotodromu Grobnik. Naletio je na srnu. Stanje mu je bilo kritično

VIDEO

Talijanski motociklist (33), koji je u subotu oko ponoći neovlašteno vozio po pisti automotodroma Grobnik te udario u košutu koja je istrčala na stazu, pri čemu je zadobio teške i po život opasne ozlijede, u ponedjeljak se probudio iz inducirane kome u kojoj je bio nakon  kritičnog stanja i hitne operacije kojoj je podvrgnut u KBC-u Sušak. Iz bolnice doznajemo da je stabilno.

Do nesreće je došlo kada je motociklist oko ponoći odlučio provozati nekoliko krugova pistom iako je to u to doba noći strogo zabranjeno. Pri izlasku iz Zagrebačkog zavoja hondom je snažno udario je u nesretnu životinju, koja je u silovitom srazu uginula na mjestu. 

Motiv njegovog nepromišljenog poteza nije poznat, no upućeni u situaciju kažu da se Talijan, koji nije sudjelovao u manifestaciji "King of Grobnik" koja se odvijala tijekom vikenda, htio pred svojim prijateljima s kojima je u kasnim satima stigao na automotodrom napraviti važan te zbog svoje bahatosti skoro izgubio glavu.

Direktor Grobnika: Što mu je bilo da u ponoć po mrklom mraku izađe na stazu?

Zdenko Šantić, direktor automotodroma rekao je za Novi list da se nešto ovako prvi put dogodilo na motodromu

– Prema mojim posljednjim informacijama, talijanski državljanin je operiran i u induciranoj je komi. On u subotu nije bio aktivan sudionik manifestacije i tek je navečer stigao na automotodrom. Trebao je voziti tek u nedjelju. Ne znam što mu je bilo da u ponoć, po mrklom mraku, izađe na stazu. Neovlašteno je ušao na stazu u vrijeme kada je to strogo zabranjeno i apsolutno nedopušteno. To se po prvi put ovdje dogodilo. Stradao je na izlasku iz Zagrebačkog zavoja, a nakon što je do toga došlo, izvješćen je voditelj manifestacije te je krenula cijela akcija. Uzbunjena je Hitna pomoć i policija. Jako mi je žao što se to dogodilo, međutim, u pitanju su neozbiljnost, neodgovornost i neovlašten ulazak, a za to mislim da je sam kriv. Naravno da imamo nezgoda na stazi kad se održavaju manifestacije, ali smo za to potpuno pripravni i sve potrebne službe su prisutne na stazi - kaže direktor Šantić.

Iako su subotnje noći na grobničkoj pisti nalazili i zaštitari, nije poznato kako se bahati motociklist u to doba noći. uspio prošvercati na pistu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa