Obavijesti

News

Komentari 13

Po prvi puta u Hrvatskoj: Sada možete plivati s repom sirene

Po prvi puta u Hrvatskoj: Sada možete plivati s repom sirene
2

Ovaj svjetski trend oduševljava sve generacije djevojaka. Cijelo tijelo je u pogonu, objašnjava trenerica i dodaje kako klincima ide najbolje: 'Začudila sam se kad sam shvatila koliko brzo uče'

VIDEO

Utopit ću se! Pomišljam u trenutku kad s glomaznim repom sirene skačem u bazen. Pritom zaboravljam kako mogu plivati i s rukama. Pa rep mi je tu samo pomoć, kao nekad rukavice na napuhavanje.

- Antonija, kako ide - pita me ubrzo trenerica Anja Konstantinović (18), koja na bazenima Utrine prati svaki zaron i izron 15 misterioznih morskih bića.

- Zasad dobro. Taman sam uskladila ruke i noge - odogovaram Anji, dok se još lagano mučim s ovom nepoznatom tehnikom plivanja.

Koljena su ravno. Nemojte ih savijati. Koristite bokove i lagano ih pomičite naprijed - nazad - objašnjava nam Anja kako plivati s repom. I nakon petnaest minuta, zaista uspijevam usvojiti “plivanje bokovima”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posramljena sam jer djevojčice od šest godina to rade kao od šale.

- Prvi put sam sirena. Stvarno mi je super - kaže mi mala Ema (8) iz Zagreba.

Klincima ide najbolje. Začudila sam se kad sam shvatila koliko brzo uče - rekla je Nikolina Fanjek (27). Ona je i organizatorica tečaja Male sirene.

- Ovaj trend smo ugledali u inozemstvu. Kćer i ja smo ga odmah isprobale. Bilo je zaista odlično. Otuda i ideja da ga dovedemo u Hrvatsku - objasnila je Nikolina koja ne planira stati s tečajem, već najesen želi osnovati i klub Malih sirena.

- Danas su bile toliko nestrpljive da smo preskočili prvu vježbu koju inače radimo bez repova. Odmah su ih navukle na sebe - kaže.

Sirene mogu biti svi, muškarci i žene, sportaši i amateri. Nema čak ni dobne granice, priča, jer u kolekciji šarenih peraja imaju gotovo sve brojeve. Jedini uvjet je da svi znaju plivati.

- Imali smo jednom baku koja je došla s unukom. Super se snašla - priča. Često im dolaze mame s djecom, a trenerica Anja dodaje kako joj je žao što dosad nisu imali dječake.

- Dođu većinom iz znatiželje. Nama je cilj da se svi zabave - kaže spremno Nina.

Jedna od mama mi je ispričala kako joj je kćer bila toliko uzbuđena da noć prije nije mogla zaspati - kaže Nina kroz smijeh. Dodaje kako su reakcije nakon tečaja uvijek pozitivne. Zbog toga u ponudi imaju i rođendane za sirene, koji kao i tečaj, traju sat vremena. Cijena za sat plivanja po osobi iznosi 100 kuna.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava