Obavijesti

News

Komentari 57

'Po uzoru na šefa HDZ-a ni Kalmeta ne zna brojati do 5'

'Po uzoru na šefa HDZ-a ni Kalmeta ne zna brojati do 5'
1

Predizborni cirkus u Gradskoj vijećnici u Zadru. SDP i HDZ gotovo su se nadmetali tko će po kome žešće udariti. Glasovac se obrušila na gradonačelnika Kalmetu

VIDEO

Predizborni cirkus u Gradskoj vijećnici u Zadru. SDP i HDZ gotovo su se nadmetali tko će po kome žešće udariti. Da će biti vrući aktualni sat dalo se naslutiti na samom početku sjednice, kada je nezavisni Reno Sinovčić SDP-ovki Sabini Glasovac dobacio da za govornicom stoji tri sata kao guska. Unatoč upozorenjima SDP-ovaca predsjednik Vijeća Živko Kolega iz HDZ-a nije opomenuo Sinovčića. Rekao je da on nije čuo što joj je Sinovčić rekao, iako je stajao od njega samo metar-dva. 

I dok se Glasovac nije upuštala u raspravu sa Sinovčićem, oštro je krenula na zadarskoga gradonačelnika Božidara Kalmetu. Kako je na dnevnom redu bio izvještaj o njegovu radu za prvih pola godine, SDP-ovka ga je pozvala da nabroji barem pet projekata gradske uprave u zadnjih dvije godine. Odgovorio joj je kako joj može nabrojiti ne pet nego pedeset projekata. 

- Po uzoru na predjednika vaše stranke ni vi ne znate brojati do pet i nabrojati pet projekata koje ste napravli u svom mandatu - odgovorila mu je Glasovac. Njezin stranački kolega Erol Gaši Kalmetu je upitao zašto misli da će HDZ pobijediti u u 9. Izbornoj jedinici jer je Tomislav Karamarko pravi Zadranin i lokalpatriot. Predbacio mu je da je kao bivši čelnik KK Zagreba mlade zadarske nade vrbovao za taj klub. Kalmeta mu je odgovorio da će odgovor dobiti 8. studenoga na izborima, te SDP-u predvidio najviše tri saborska mandata. 

 – Nema kod njega ni lokalpatriotizma ni domoljublja, on je veći Turčin od mene - uzvratio je SDP-ovac. Kalmeta mu je na to odgovorio da je Karamarko rođen pokraj crkve Svetoga Šime i tamo kršten.  Kalmetu je pitanjem gdje je bio 6.10.1991. razljutio SDP-ovac Antun Novoselović, koji je ga je prozvao da je na taj datum ali 24 godine kasnije organizirao HDZ-ov skup na obilježavanju Dana obrane Grada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 – S puškama smo trčali braniti grad Zadar, a poslije toga sam bio u Otočnom bataljunu, gdje smo ratovali po čitavom zadarskom zaleđu, pa i u Dubrovniku -odvratio je Kalmeta. Novoselović mu je uzvratio da on nije metka ni vidio, a kamoli ispalio. 

– A di je bio vaš šef stranke. Mogao je top nositi na leđima, a di je bio - zapitao je Kalmeta. Zadarski gradonačelnik zanijekao je da je prije nekoliko dana svjedočio tučnjavi dvojice HDZ-ovaca, jer, kako je rekao, nitko se nije ni potukao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina