Obavijesti

News

Komentari 18

Pobjegla je ubojicama: 'Silovat ćemo te samo ako budeš dobra'

Pobjegla je ubojicama: 'Silovat ćemo te samo ako budeš dobra'
1

Kate Moir (47) imala je 17 godina kada joj je 9. studenog 1986. u Perthu naizgled bezazleni par, David i Catherine Birnie ponudio prijevoz. Nije ni slutila kakav joj se horor sprema...

VIDEO

Žena koja je pobjegla iz ralja najgorih australskih serijskih ubojica u svom prvom televizijskom intervjuu ispričat će svoju traumatičnu ispovijest.

Kate Moir (47) imala je 17 godina kada joj je 9. studenog 1986. godine naizgled bezazleni par, David i Catherine Birnie ponudio prijevoz. Tada nije ni slutila da će dvojac kasnije postati poznat nizu ubojstva u ulici Moorhouse.

Djevojka je te večeri bila u izlasku s prijateljima u Perthu. Kaže da je bila jako pijana kad je pristala ući automobil s parom monstruma.

- Pitala sam ih hoće li me ubiti ili silovati, a oni su mi odgovorili: "Silovat ćemo te jedino ako si dobra" - otkrila je Kate.

Kad su je doveli pred kuću, Kate je pokušala izaći no tada je shvatila da su vrata u automobilu zaključana. David je tada iz svojih čizama izvukao mesarski nož i stavio ga Kate pred vrat. Odveli su je svojoj kući u ulici Moorhouse.  Nadajući se da će netko otkriti da drže taokinju, djevojka je ostavila tragove po cijeloj kući - balzam za usne zgurala je pod kauč, komadić papira s telefonskim brojem, tablete za spavanje koje su joj dali zgurala je pod madrac...

'Znaš da ćeš umrijeti, ali ne želiš to samom sebi priznati...'

- Znaš da ćeš umrijeti, ali ne želiš to samom sebi priznati, samo pokušavaš preživjeti - kazala je Moir opisujući horor koji je proživjela.

- Imala sam oko 200 posto šansi da umrem i svega 5 posto da se izvučem - dodaje.

David Birnie silovao ju je već prvu večer, dok je njegova supruga sve gledala i zapisivala bilješke. 

- Prije toga, natjerali su me da plešem pred njima dok su puštali pjesme benda Dire Sraits. Bila su to dva sata mentalne torture. Nisam mogla prestati plakati - kazala je.

Nakon toga su je natjerali da se istušira i zavezali lancem prenosi news.com.au.

Napisala je oproštajno pismo

Tijekom te noći Kate je nekako uspjela nagovoriti svoje mučitelje da joj daju olovku i papir. Napisala je oproštajno pismo svojim najbližima.

U jednom trenutku usred noći počela je vrištati u snu, što je jako razljutilo Davida. Kazao joj je da se dogovor o spavanju mijenja i premjestio je u glavnu spavaću sobu gdje ju je nastavio silovati. Dao joj je tablete za spavanje, no ona ih je sakrila pod jezik.

- Mislila sam da se neću više nikad probuditi ako jednom zaspim - kazala je Kate.

Sljedećeg jutra natjerali su je da nazove roditelje. Kazala im je da se jako napila, nadajući se da će ih to razbjesniti  s obzirom da nisu znali da pije alkohol, te da će je početi tražiti - no nisu.

Kada je David otišao na psao, Kate je počela kalkulirati kolike su šanse da preživi. Planirala se sprijateljiti s Catherine i nagovoriti je da je oslobodi. Na njenu sreću netko je pokucao na vrata i skrenuo Catherininu pozornost sa zarobljenice, što je Kate iskoristila za bijeg.

- Prozor na sobi je bio zaključan. Skupila sam hrabrosti da razbijem staklo i tako ga otvorila. Skočila je van na parkiralište i potrčala preko ceste prema prvoj kući u susjedstvu. Međutim na troja vrata nitko nije otvarao, a psi su histerično lajali - kazala je Kate.

 Tada je ugledala trgovinu i pojurila prema njoj. 

- Pomozite! Silovali su me, molim vas pustite me unutra da pozovem policiju. Ako dođe neka žena i kaže da sam njena kći i da smo se posvađale nemojte joj vjerovati. Silovali su me - kazala sam mu.

Muškarac je odveo Kate u lokalnu policijsku postaju gdje je ispričala svoju stravičnu priču.

David i Catherine Birnie iz Pertha u svom su domu tijekom '80-ih ubili četiri žene Sussannah Candy (15), Denise Brown (21), Mary Neilson (22) i Noelene Patterson (31). Osuđeni su na doživotni zatvor. David se 2005. objesio u zatvorskoj ćeliji.  Catherine su ove godine odbili zahtjev za oslobođenje, a sljedeći zahtjev može uputiti 2019. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca