Obavijesti

News

Komentari 2

Počela je operacija izvlačenja potonulog korejskog trajekta

Počela je operacija izvlačenja potonulog korejskog trajekta

Južnokorejski službenici izjavili su da pretpostavljaju da su službenici spasilačke službe pronašli pronašli nestale žrtve i ostatke potonulog potonulog trajekta 2014.

VIDEO

Brod je postavljen na prijevoz za teretna vozila koji će ga prevesti do luke. Službenici su izvukli 295 poginulih prije, nego li je vlada prekinula potragu podvodnog pretraživanja u studenom 2014., sedam mjeseci nakon što je brod potonuo.

Devetero putnika još se smatraju nestalima.

Obitelji poginulih žrtava isplovile su na pučinu kako bi pratile operaciju izvlačenja olupine, a mnoge su se obitelji nakon nesreće preselili u improvizirane barake u obližnjoj luci.

Family members of victims onboard the sunken ferry Sewol react as they look on during its salvage operations at the sea off Jindo

Brodolom trajekta Sewola

Sewol je potonuo 16.travnja 2014., a potraga se odgađala jer su se dužnosnici bojali da bi se radi lošeg vremena brod mogao raspasti. Potonuće Sewola jedna je od najvećih pomorskih nesreća u povijesti južne Koreje, na trajektu je bilo 476 osoba, od tog njih 325 bili su učenici u dobi od 16 i 17 godina, koji su išli na izlet sa školom.

Uzrok ove stravične nesreće jest ljudska pogreška, preopterećen prostor i loša reakcija posade, naime posada je rekla učenicima da ostanu u svojim kabinama zbog čega su se učenici utopili.

Kapetan broda Lee Jun-Seok zbog ubojstva iz nehaja i napuštanja broda osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu.

Workers work on the sunken ferry Sewol sitting on a semi-submersible ship during its salvage operations at the sea off Jindo Workers work on the sunken ferry Sewol sitting on a semi-submersible ship during its salvage operations at the sea off Jindo The sunken ferry Sewol sits on a semi-submersible ship during its salvage operations at the sea off Jindo
4
| Foto: STRINGER, ilustracija

Video možete pogledati ovdje:


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!