Obavijesti

News

Komentari 10

Počelo je suđenje ocu koji je na Pagu djecu pobacao s balkona

Počelo je suđenje ocu koji je na Pagu djecu pobacao s balkona
1

Otac optužen za četverostruki pokušaj ubojstva svoje djece od srijede će odgovarati pred Županijskim sudom u Zadru, a javnost će, na zahtjev zamjenika županijskog državnog odvjetnika, biti isključena iz postupka

VIDEO

Obrastao u bradu i pomalo odsutnog pogleda optuženi ušao je u sudnicu Županijskog suda u Zadru u lisičinama i u pratnji dvojice pravosudnih policajaca. Skinuli su mu lisičine. Zaokružio je pogledom prisutne te sjeo na optuženičku klupu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:54

Od srijede pa nadalje odgovarat će za četverostruki pokušaj ubojstva svoje djece. Koncem veljače rano ujutro pobacao ih je, još u polusnu, s balkona podstanarske kuće na Pagu. Tada su djeca imala tri, pet, sedam i osam godina. Svi osim najmlađeg sina pri tom su teško ozljeđeni, a najteže kći koju je bacio prvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ostala djeca pala su na nju, tako da je njezino tijelo ublažilo pad sestara i brata. Liječnička pomoć zadarske Opće bolnice, koju su primila ostala djeca, nije joj bila dovoljna te je liječenje jedina nastavila i u zagrebačkom KBC-u Rebro.

'Otac je bio smanjeno ubrojiv i zato je moguća manja kazna'
'Otac je bio smanjeno ubrojiv i zato je moguća manja kazna'

S mučne rasprave koja slijedi, isključena je javnost, i to do kraja postupka. To je prvi zatražio Denis Sokol, zamjenik županijskog državnog odvjetnika. S njim su se odmah složili odvjetnici Ivan Rudić i Boris Grgić, zastupnici žrtava, ali i Branimir Zorica, odvjetnik optuženog oca.

- Tražim isključenje javnosti tijekom cijele rasprave, zbog zaštite djece žrtava mlađih od 18 godina te zaštite obiteljskog života djece i samog optuženika, rekao je Sokol.

Nakon kratkog vijećanja, predsjednik sudskog vijeća Ivan Marković obznanio je odluku.

- Ispunjeni su svi zakonski uvjeti po prijedlogu stranaka, a vijeće bi se ionako odlučilo na isključenje javnosti jer djeca po zakonu o kaznenom postupku umaju pravo na to, rekao je sudac Marković.

U srijedu su ispitani policajac svjedok i vještak psihijatar. Majka djece bačene s balkona bila je pozvana na početak rasprave, ali nije došla. 

- Suđenje je započelo, sud je ušao u dokazni postupak, danas je ispitan jedan svjedok i to je sve za današnje ročište. Za idući tjedan je zakazano sljedeće ročište tako da će se postupak sad, nadam se, ubrzati. Sud je otklonio bilo kakvo pitanje raspravne nesposobnosti okrivljenika tako da nema zapreka da se ovaj postupak dalje vodi, rekao je Boris Grgić, odvjetnik obitelji.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, Hrvoje Visković, najavio je nastavak suđenja za sljedeći tjedan, 17. prosinca u 10:30 sati.

- S rasprave je isključena javnost, kao što znate. Optužnica je bila podignuta zbog četiri kaznena djela kvalificiranog oblika pokušaja ubojstva, tu su propisane maksimalne kazne zatvora. Tek će dokazni postupak koji je sada u tijeku otkriti pravo stanje stvari i odlučiti o tome kakva će sankcija biti u konkretnom slučaju. S obzirom da je riječ o osobi koja je bitno smanjeno ubrojiva, gdje zakon propisuje blaže kažnjavanje za takve situacije, nije za očekivati toliku kaznu, rekao je Visković.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a