Obavijesti

Promo sadržaj

Počinje nova era Dance Arene na Exitu - stiže i techno postava

Počinje nova era Dance Arene na Exitu - stiže i techno postava
2

Nadaleko poznata scena EXIT festivala tako je proslavila prvih 15 godina postojanja, gusto prožetih povijesnim momentima koje su uz njezinu prepoznatljivu publiku stvarale i redom sve najveće svjetske zvijezde

Prošlog ljeta sve oči globalne elektronske glazbene scene bile su usmjerene ka novom, spektakularnom izgledu mts Dance Arene. Nadaleko poznata scena EXIT festivala tako je proslavila prvih 15 godina postojanja, gusto prožetih povijesnim momentima koje su uz njezinu prepoznatljivu publiku stvarale i redom sve najveće svjetske zvijezde. Ove godine Arena donosi još mnoštvo inovacija koje će morati doživjeti na licu mjesta, u zadivljujućem ambijentu najvećeg rova kolosalne Petrovaradinske tvrđave. Istovremeno, ako se po jutru na Areni poznaje dan, onda ultimativna techno postava u četvrtak na Areni najavljuje dosad najzvjezdaniju listu izvođača, ispisanu na novoj, još dužoj stranici s kojom počinje idućih 15 godina! Čast da se u četvrtak, 12. srpnja, prvi na nju upišu svojim furioznim setovima imat će trenutno najveći svjetski techno heroji! U ovoj postavi, kakva se viđa jednom u životu, zajedno će nastupiti pionir i lider globalnog techno pokreta Richie Hawtin, planetarno najmoćniji techno par Adam Beyer i Ida Engberg, apsolutni simbol berlinske scene Ben Klock, elektronska zvijezda u najvećem usponu današnjice Amelie Lens, te službeno najzapaženiji talent Anastasia Kristensen! Ovogodišnja regionalna podrška na Areni bit će svjetski proslavljen Splićanin DJ Jock, dok će dosad najveću mašineriju na tvrđavi prvi pokrenuti mladi novosadski tandem Dušan Nikolić i Runy!

Poslije dvije godine tijekom kojih je širom svijeta predstavio svoj novi koncept "Close", izveden i na Exitu 2016. godine, Richie Hawtin, jednako poznat i kao Plastikman, ovog puta na Arenu se vraća u jutarnjem terminu i to da osobno zatvori ovaj techno line-up desetljeća! U nedavnom intervjuu, Richie je najavio da će napraviti pauzu od "live" nastupa, kako bi do srpnja spremio nastavak s "Close 2.0" konceptom za koji se spekulira da će biti izveden i na EXIT festivalu! Na jednu od svojih omiljenih pozornica vraća se i najveći techno par svih vremena Adam Beyer i Ida Engberg, kojima će ovo biti prvi put da nastupaju zajedno na ovim prostorima i jedno od izuzetno rijetkih pojavljivanja koje čuvaju samo za izuzetne događaje kakvi su Coachella, Awakenings ili oboma veoma blizak EXIT. S troje djece i dvije ogromne karijere, nakon nedavnog vjenčanja, svjetski mediji su ih proglasili za "prvu techno familiju", "najkul par na sceni" i druge kovanice, a svi su pisali o njihovom odlasku poslije vjenčanja ravno na podij najpoznatijeg svjetskog kluba, berlinskog Berghaina. A upravo najveći simbol i vodeći heroj ovog techno hrama dočekat će ih na Areni! Nakon što je izveo svoj spektakularni "Photon" šou na nekoliko odabranih lokacija, techno titan Ben Klock stiže na Arenu u trenutku kad je najostvareniji. Od njegovog prošlog gostovanja na Areni, zabilježio je i nagradu za "Essential Mix of the Year", te nastupao kao hedlajner vrtoglavog broja festivala čiji broj nastavlja rasti i u 2018. godini. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, ako neko može napisati gotovo filmsku priču o usponu, to je nesumnjivo unikatna Amelie Lens! Belgijsku techno heroinu i Richie Hawtin i Adam Beyer proglasili su kao budućnost žanra, a koliko je tražena na svjetskoj sceni najbolje govori podatak da je samo u listopadu upisala 27 letova, čak tri seta na ADE2017, isto toliko u novogodišnjoj noći i potpuno rasprodane nastupe širom Europe, ali i u Australiji i Novom Zelandu, dok je godinu završila s čak četiri hita u Top 20 techno izdanja na Beatportu! Do prije samo godinu dana bila je relativno anonimna, a danas je headliner najvećih festivala, te rezident popularnog kluba Labyrinth gdje brusi svoju vještinu za miks pultom u "all night long" setovima. Kroz veoma sličnu situaciju trenutno prolazi i rusko-danska zvijezda u meteorskom usponu Anastasia Kristensen, koja je već proglašena službeno za najveći DJ talent od strane časopisa Mixmag, dok njezin put ka vrhu sa jednakim oduševljenjem prate i ostali mediji, te sve brojnija publika. Splitski DJ Jock zna kakav je osjećaj kad Carl Cox prvi vrti tvoj demo na Ibizi, a potom i kad ga objavi za svoju izdavačku kuću a tebe pozove da nastupaš sa njim. Ne čudi onda ni kad te proglase za najboljeg producenta u regiji, čime je osiguran poziv da zaigraš u dresu Arene! Iste boje ove godine brane i domaćini s novosadske scene, Dušan Nikolić, rezident Tunnela, kultnog kluba na samoj tvrđavi, i Runy, njegov suradnik u prvom ovogodišnjem miksu na Areni.

SAMO DO 15. SIJEČNJA JEDNA ULAZNICA OTVARA PET FESTIVALA!

Nakon što je EXIT Summer of Love ljetos okupio četiri festivala u nizu, EXIT Freedom 2018 bit će još veći festivalski pothvat, jer ga čini čak pet festivala u pet zemalja: EXIT, Festival 84, Sea Star, Revolution i Sea Dance. U toku je i velika blagdanska akcija gdje se uz EXIT ulaznicu po promo cijeni od samo 445 kn samo do 15. siječnja dobijaju i ulaznice za ostala četiri festivala! Ulaznice se prodaju na prodajnim mjestima I u online sustavima Ticket Shopa i Entria, a na stranici službene turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smještaj i prijevoz!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive