Obavijesti

News

Komentari 36

Svilan na sudu: Svi navodi iz optužnice su potpuno netočni

Svilan na sudu: Svi navodi iz optužnice su potpuno netočni
6

Tijekom suđenja bi trebala biti saslušana novinarka HTV-a Hloverka Novak-Srzić, direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić te Dijana Čuljak

VIDEO

Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je počelo suđenje bivšem direktoru Nove TV Siniši Svilanu zbog primanja mita od direktora produkcijske kuće Core media Vladimira Šelebaja Selliera kako bi prikazivao emisije na Novoj TV. Svilan je na početku suđenja rekao kako je razumio otpužnicu, ali ističe kako je sve navedeno u njoj "apsolutno netočno", javlja Tportal. Na upit sutkinje Jasne Smiljanić osjeća li se krivim odgovorio je: 'Apsolutno ne'.

Na suđenju je svjedočila novinarka Ivana Ivančić, koja danas radi kao dnevna urednica u informativnom programu Nove TV. Tužiteljici je potvrdila kako Svilana poznaje 15 godina te da se njihov odnos iz poslovnog pretvorio u dobro prijateljstvo. Kazala je i kako Vladimira Šelebaja poznaje sedam godina, od kada joj se obratio s prijedlogom za suradnju. Tada je postala i urednica njegove emisije "U Sridu", koja se emitirala u sklopu zabavnog programa. 

Ivančić je istaknula kako je ona kao urednica dobivala plaću 8000 kuna, a njene tri kolegice koje su radile kao novinarke po 4000 kuna. Rekla je kako su novac dobivale direktno od Šelebaja, a nekad bi ih čekao u kuverti na porti zgrade. Osim toga, rekla je kako nikada nije čula da bi Svilan uzimao mito od Šelebaja, a za sve je čula iz medija, piše Jutarnji list.

' Imao je 'nos' za ono što Hrvate zanima i ja sam se pouzdao u njega'

Na današnjem ročištu svjedočio je i Slovenac Branko Čakarmiš (44), nekadašnji član Uprave Nove TV.

-Svilan je kao direktor programa predlagao koji će se projekti iz vanjske produkcije otkupljivati. Imao je 'nos' za ono što Hrvate zanima i ja sam se pouzdao u njega – rekao je. Nisam znao da od Šelebaja dobiva nagradu od 1000 eura po emitiranoj emisiji. Kad sam načuo da je podmićen, pitao sam ga je li to istina. Odgovorio je da to apsolutno nije točno, dodao je Čakarmiš koji je prisustvovao sastancima na kojima se odlučivalo o otkupu i cijeni Šelebajevih emisija za Novu TV.

Sastanku su prisustvovali Vladimir Šelebaj, ponekad njegova supruga Dijana Čuljak, Hloverka Novak Srzić, Siniša Svilan i ja. Stekao sam dojam da su Šelebaj i Hloverka uhodani tim. Ona mu je bila savjetnica, a meni se činilo nenormalno da osoba s HRT-a pregovara o otkupu emisija za konkurentsku televiziju, rekao je Čakarmiš.

Tijekom suđenja saslušat će 30-ak svjedoka

Tijekom suđenja bi trebalo biti saslušano 30-ak svjedoka među kojima i novinarka HTV-a Hloverka Novak-Srzić, direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić te bivša HTV-ova novinarka i bivša supruga Vladimira Šelebaja Dijana Čuljak. Uskok Sinišu Svilana tereti da je tri godine primao mito za emisije '1 na 1', 'U sridu', 'Istraga', 'Interijeri' i 'Rekonstrukcija'. Optužnica ga tereti da je ukupno primio 262 tisuće eura koje su mu, tvrdi tužiteljstvo, ''na ruke'' davali Šelebaj ili posrednici među kojima i menadžer Edvin Sofić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu