News

Komentari 9

Podignuta optužnica: Direktor tvrtku oštetio za 1,5 mil. kuna

Podignuta optužnica: Direktor tvrtku oštetio za 1,5 mil. kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podignulo optužnicu na varaždinskom Županijskom sudu protiv 40-godišnjaka okrivljenog za gospodarski kriminal...

Iako se u optužnici ne navodi ime, mediji su neslužbeno objavili da je riječ o Mladenu Jozinoviću bivšem direktoru Centra za gospodarenjem otpadom Piškornica d.o.o.

Kako je objavljeno na službenim mrežnim stranicama Županijskog državnog odvjetništva u Važadinu, 40-godišnjaka se tereti da je od siječnja 2016. do studenog 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist. Te je isplate prikazivao kao plaćanje preko ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora ali i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja, stoji u optužnici.

Na taj način, dodaje se, isplaćivao si je novac iako je znao da na to nema pravo, niti je za te isplate tražio suglasnost nadzornog odbora i skupštine društva. Prema optužnici ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana. 

- Okrivljenika se tereti da je na opisani način pribavio nepripadnu korist u iznosu većem od 1,47 milijuna kuna, stoji u optužnici. 

Osim spornih isplata 40-godišnjem okrivljeniku se stavlja na teret i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu. U potvrdo stoji da je završio studij prometnih znanosti te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi. 

Prema neslužbenim medijskim napisima, varaždinski ŽDO je nakon provedene istrage podignuo optužnicu protiv bivšeg direktora centra za gospodarenjem otpadom Piškornica d.o.o. Jozinovića.  Nakon što je krajem 2017. u javnost izašla informacija o mogućoj zlouporabi u gospodarskom poslovanju Jozinović je krajem studenoga smijenjen s mjesta direktora regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske te je pokrenuta istraga koja je sada rezultirala optužnicom.

Najčitaniji članci