Obavijesti

News

Komentari 110

'Podnošenje ostavke je stvar između mene i Plenkovića'

'Podnošenje ostavke je stvar između mene i Plenkovića'

Kuščević nije izravno odgovorio na opetovano pitanje je li mu premijer Andrej Plenković, kao što su mediji navodili, rekao da je naštetio Vladi i stranci...

VIDEO

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u subotu kako je podnošenje ostavke, koju su proteklih dana tražili predstavnici oporbe i koalicijski partneri u Vladi zbog navodnih afera na Braču, stvar između njega i predsjednika hrvatske Vlade.

"Sudbina svakog ministra je u rukama predsjednika Vlade, kazao je Kuščević, kojeg mediji prozivaju zbog niza afera vezanih uz njegovo bogaćenje, u Dnevniku Nove TV. Dodao je i kako neće dvojiti ni trenutak ako predsjednik hrvatska Vlade zatraži od njega da odstupi.

Kuščević nije izravno odgovorio na opetovano pitanje je li mu premijer Andrej Plenković, kao što su mediji navodili, rekao da je naštetio Vladi i stranci.  

"Ja sam svoje svako postupanje objasnio i predsjedniku Vlade i predsjedništvu, dokazao, argumentirao, donio argumente, pravomoćne presude", kazao je Kuščević i dodao da mu je savjest sasvim čista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne mogu lažne afere naštetiti ovoj stranci

Lažne afere  koje mu se stavljaju na teret, kaže, u prvom su redu naštetile najviše njemu i njegovoj obitelji jer ga se, tvrdi, željelo inkriminirati. "Lažne afere nisu ugodne ni stranci ni Vladi. Međutim, Hrvatska demokratska zajednica je jaka stranka. Ova Vlada radi dobar posao. Ja mislim da su zasluge tolike da ne mogu lažne afere naštetiti ovoj stranci", ustvrdio je ministar Kuščević.

Izrazio je i žaljenje što potpredsjednik Vlade HNS-ov Predrag Štromar „nije imao minimum korektnosti i da čuje iz prve ruke o čemu se radi i da nije vidio argumente“.

"Mogli smo mi tako nastupiti i prema kolegici Divjak, no očito nismo svi isti", kazao je Kuščević.

Na pitanje o navodnim malverzacijama njegova savjetnika Željka Holika vezanim za bračku zemlju koja je završavala u vlasništvu misterioznih offshore kompanija, Kuščević je kazao da je neugodno iznenađen s napisima u medijima da Holik ima nekakve poslove i dalje s tim kompanijama.

"Najavio sam razgovor s njim u ponedjeljak. Čut ćemo njegovu stranu priče pa ćemo onda odlučiti", kazao je Kuščević nakon što je hvalio Holika i kolege iz njegovog ministarstva koji su, kaže, dogovorilo 600 milijuna kuna europskih sredstava.

Mediji navode kako se glavni Kuščevićev savjetnik Holik našao u središtu skandala sa zemljištem u bračkoj općini Nerežišća, a kompanije kojima je bio na čelu značajno su profitirale od izmjena prostornog plana 2015., koje je, navodno, gurao ondašnji načelnik Kuščević. Ističu i da su tako stotine tisuća kvadrata bračke zemlje završile u vlasništvu misterioznih offshore kompanija pod krinkom nikad realiziranog zdravstvenog projekta. (vkm)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina