Obavijesti

News

Komentari 251

Podrška Kolindi raste, ali još uvijek nije na razini Josipovića

Podrška Kolindi raste, ali još uvijek nije na razini Josipovića
8

Predsjednica Republike već treći mjesec bilježi rast potpore za svoj rad i trenutačno je podržava 53 posto ispitanika a ne podržava je 39 posto. Ne zna, njih 8 posto...

VIDEO

DNEVNIK NOVE TV donosi drugi dio istraživanja CROBAROMETRA. Ovaj put o popularnosti političara, točnije, o tome kakav dojam oni ostavljalju na građane, pozitivan ili negativan? Ali i odobravaju li rad Predsjednice ili ne? U ovom smo istraživanju usporedili i kako su ispitanici ocijenili i bivšeg predsjednika i bivše premijere u istom razdoblju. 
 
PREDSJEDNICI RASTE PODRŠKA ZA RAD 
Predsjednica Republike već treći mjesec bilježi rast potpore za svoj rad i trenutačno je podržava 53 posto ispitanika a ne podržava je 39 posto. Ne zna, njih 8 posto. Očekivano, 91 posto HDZ-ovog biračkog tijela je uz nju ali i 58 posto birača Mosta. Predsjednica može računati na potporu od tek  27 posto  SDP-ovih birača.
  
BIVŠI PREDSJEDNIK IMAO VEĆU POTPORU ZA SVOJ RAD

Bivši predsjednik Josipović u istom razdoblju 2012. uživao je veću potporu za svoj rad. Podršku mu je dalo 71 posto ispitanika a njegov rad nije odobravalo njih 20 posto dok 9 posto birača nije znalo. 
 
DOJAM O VODEĆIM POLITIČARIMA
Predsjednica je i u srpnju među biračima ostavila najviše pozitivnog dojma ili 59 posto ali i  35 posto negativnog dojma.  Andrej Plenković u ovom trenutku među biračima uživa 42 posto pozitivnog dojma i 50 posto negativnog. Zanimljivo, kada je postao premijer o njemu je pozitivan dojam imalo 63 posto ispitanika. Božo Petrov može među biračima računati na 35 posto pozitivnog dojma i 55 posto negativnog dojma, a Davor Bernardić ima pozitivnu ocjenu od  29 posto ispitanika a negativnu mu daje 52 posto.

A KAKO SU PROŠLI PRETHODNICI?
Zanimljivo, Ivo Josipović je istom razdoblju svojeg mandata 2012. među biračima imao 77 posto pozitivnog dojma a 17 posto negativnog.
 
A BIVŠI PREMIJERI?
Kod bivših premijera najbolje je, nakon 10 mjeseci u Banskim dvorima, prošla Jadranka Kosor. O njoj je u travnju 2010. pozitvan dojam imalo 57 posto ispitanika. Potom slijedi Zoran Milanović o kojemu je u rujnu 2012. pozitivan dojam imalo 44 posto ispitanika. Tu je sada Andrej Plenković s potporom birača ili pozitivnim dojmom od 42 posto u ovom mjesecu a na začelju je Ivo Sanader o kojemu je pozitivan dojam u rujnu 2008. imao 41 posto ispitanika.
 
TRI INSTITUCIJE
I na kraju, školskim ocjenama, kako bi građani ocijenili tri institucije. Ured Predsjednice dobio bi ocjenu 2,95 ili TROJKU, Banski dvori pak, imaju ocjenu 2,33 ili DVOJKU a HrvatskI sabor ima ocjenu 1,96 ili DVOJKU. 

NAPOMENA:
Istraživanje je provela agencija IPSOS na uzorku od 978 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske, metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 251
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa