Obavijesti

News

Komentari 31

Podrug Baldasaru: Opili ste se gradonačelničkom funkcijom!

Podrug Baldasaru: Opili ste se gradonačelničkom funkcijom!
8

Prva radna sjednica splitskog Gradskog vijeća protječe u oštroj retorici oporbe te simpatijama SDP-a i Kerumovog HGS-a. Zaiskrilo je između Baldasara i Podruga

VIDEO

Prva radna sjednica Gradskog vijeća Splita pokazala je da nema 100 dana poštede nove vlasti i da se oštro krenulo od samoga početka.

Luka Podrug (HČSP) još se kod usvajanja dnevnog reda obrušio na gradonačelnika. Za dvije točke nije dobio materijal pa mu je najavio rat, spominjući i partiju i naklonjene medije, iako ga je mislio štedjeti za sam početak.

- Hoćete li slijediti politiku svoje stranke i tijekom najavljene reorganizacije postaviti svoje poslušnike na svim nivoima? Čekaju li nas masovne čistke? - pitao je Petar Škorić (HDZ), a još prije njega gradonačelnikovi savjetnici zanimali su njegovog stranačkog kolegu Tomislava Goju.

Gradonačelnik Ivo Baldasar je iznio podatak kako su raniji savjetnici imali neto plaće oko 12.000 kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Slijedi reorganizacija i javni natječaji, a ne čistke, rekao je. Uz bivšu dogradonačelnicu Anđelku Visković, zadržao je i niz Kerumovih savjetnika (Gruica, Čepo i Gire), za koje nije štedio riječi pohvale. To ne čudi, s obzirom da SDP i njihovi partneri nemaju većinu bez Kerumovih vijećnika iz HGS-a. Nisu u koaliciji, ali "podržavat će projekte", kao i vijećnici don Ivana Grubišića.

Kerum se dosađivao pa otišao prije kraja

Šef njihove stranke Željko Kerum došao je na sjednicu Gradskog vijeća, dosađivao se jedno kraće vrijeme i prije kraja vijećničkih pitanja napustio vijećnicu.

- Vi govorite stalno u prvom licu. Ja ću smijeniti, ja ću staviti na dnevni red, ja ću imenovati... Pitanje je temeljem kojih ovlasti ste tražili mandate na raspolaganje svih pročelnika i direktora? Opili ste se funkcijom! Nije vam prijatelj onaj tko vam laska. Vratite se u svoje zakonske okvire - poručio je Podrug i zaključio kako se gradonačelnik ponaša samodopadno.

- Svi su mi dali mandate na raspolaganje, to govori da sam ih imao pravo tražiti. Stoje mi u ladici, ja s tim ljudima razgovaram i radim. Nikad nisam izašao iz zakonskih okvira. A vi niste dobronamjerni, na jedan način razgovarate privatno, drugačije javno. Kada kažem ja ću ovo ili ono, želim pokazati da sam odgovaran u onom što radim - rekao je Baldasar.

Dnevni red sjednice vrlo je opsežan, ima 37 točaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS