Obavijesti

News

Komentari 253

'Podržavam policiju, kontrola na granicama mora biti stroga'

'Podržavam policiju, kontrola na granicama mora biti stroga'
1

Slovenski predsjednik Borut Pahor podržava slovensku vladu i graničnu policiju u dosljednoj kontroli schengenske granice, priopćio je u četvrtak popodne ured slovenskog predsjednika...

VIDEO

Slovenski predsjednik Borut Pahor podržava slovensku vladu i graničnu policiju u dosljednoj kontroli schengenske granice, priopćio je u četvrtak popodne ured slovenskog predsjednika, u reakciji na pismo hrvatske predsjednice europskim čelnicima, kojim upozorava na potrebu rješenja zaoštrenog graničnog režima sa Slovenijom.

Kako se navodi u Pahorovoj izjavi, dostavljenoj medijima povodom pisma hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović predsjednicima Europske komisije, Europskog vijeća i Europskog parlamenta u vezi s nedavnim kolonama na slovenskim i hrvatskim graničnim prijelazima te povodom novinarskih upita na tu temu, Pahor podržava odluku vlade da provede europsku uredbu namijenjenu sigurnosti i jačanju nadzora na schengenskoj ranici prema Hrvatskoj, o čemu su njegova stajališta bila izražena i do sada.

"U svim predsjednikovim izjavama pa i u njegovu govoru parlamentu u studenom 2015. (povodom izbjegličke krize) predsjednik je naglasio da se granica najintegriranijih članica Europske unije ne smije pomaknuti s naše južne granice na našu sjevernu granicu na Karavankama (s Austrijom)", pojasnili su u Pahorovu uredu.

Pahor je u izjavi ponovo naglasio da je ostanak Slovenije u eurozoni i Schengenskom prostoru slovenski nacionalni odnosno državni interes "od stretegijskog značenja".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Istodobno, Pahor navodi da podržava napore vlada Slovenije i Hrvatske da u međusobnom dijalogu donesu sve odgovarajuće mjere za brži protok putnika na granici onoliko koliko im dopušta europska uredba, rečeno je u kabinetu slovenskog predsjednika.
Prije toga, Pahora je da reagira na pismo hrvatske predsjednice pozvao ministar vanjskih poslova Karl Erjavec.

Erjavec je na konferenciji za novinare kazao da su u pismu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i neistine kojima se sugerira da su slovenske striktne mjere kontrole schengenske granice povezane s Erjavčevim nedavnim izjavama o problemima koji bi se mogli pojaviti s turistima u turističkoj sezoni u Hrvatskoj, ako se do tada ne riješi granični prijepor očekivanom presudom sudaca u arbitraži koju Slovenija očekuje uskoro.

Erjavec je kazao da se njegovom izjavom u Hrvatskoj manipuliralo i da je zloupotrebljena te da u njegovoj izjavi nije bilo prijetnji blokadom na granici za vrijeme turističke sezone.
Provođenje europske uredbe o graničnoj kontroli nema nikakve veze s  arbitražom, naveo je u izjavi slovenski predsjednik te dodao da "u svjetlu očekivane odluke Arbitražnog suda" nastoji da odnosi dviju država ostanu "dobrosusjedski i prijateljski", kakvi su i bili.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 253
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.