News

Komentari 18

Poduzetnik potkradao vlastitu firmu i doveo ju do stečaja

Poduzetnik potkradao vlastitu firmu i doveo ju do stečaja

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad vlansikom ugostiteljskog objekta zbog sumnje počinjenja triju kaznenih djela. Sumnjiči ga se da je zdržavao dnevni utržak, smanjio vrijednost tvrtke te uzrokovao stečaj

Vlasnik ugostiteljskog objekta (53) s područja Primorsko-goranske županije kazneno je prijavljen jer ga se sumnjiči da je zadržao dnevni utržak tvrtke, da je smanjio vrijednost tvrtke i uzrokovao stečaj te da je oštetio dio vjerovnika, izvijestili su u srijedu iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje triju kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta.

Sumnjiči se da je kao vlasnik i odgovorna osoba, s ciljem da ostvari protupravnu imovinsku korist, od početka 2017. do veljače 2019., zadržao ukupni dnevni utržak ugostiteljskog objekta, koji djeluje u sklopu tvrtke, u iznosu većem od 154.000 kuna. Time je počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Uz to je kao odgovorna osoba tvrtke, čiji su poslovni računi od kraja lipnja 2018. bili u neprekidnoj blokadi, prenio njezinu imovinu u korist druge tvrtke te je tako smanjio njenu vrijednost za najmanje 45.000 kuna i uzrokovao stečaj.

Sumnjiči ga se i za pogodovanje vjerovniku, da je od lipnja 2018. do siječnja 2019. protivno propisima, izabranim dobavljačima gotovinski plaćao isporučenu robu i usluge, iako oni tada na to nisu imali pravo. Ostale je vjerovnike tako oštetio za gotovo 94. 000,00 kuna.

Najčitaniji članci