News

Komentari 5

Poginuli muškarac i dijete, a 317 ih ozlijeđeno u pucnjavi kojom se slavila Asadova pobjeda

Poginuli muškarac i dijete, a 317 ih  ozlijeđeno u pucnjavi kojom se slavila Asadova pobjeda

Najmanje dvoje ljudi je poginulo, a 317 je ozlijeđeno u pucnjavi kojom se slavila pobjeda sirijskog predsjednika Bašara al-Asada na izborima, objavio je u subotu ratni promatrač.

Žrtve su ubijene mecima koje su Asadovi pobornici pucali nasumce, uključujući u prijestolnici Damasku i u sjevernom gradu Alepu, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. 

Poginuli su mladi muškarac i dijete u Alepu, prenosi ta organizacija sa sjedištem u Velikoj Britaniji. 

Supporters of Syria

Al-Asad je na izborima u srijedu po četvrti put pobijedio na izborima, osvojivši 95,1 posto glasova i dobivši novi sedmogodišnji mandat. 

Oporba i zapadne države te su izbore, koji su se održali na područjima pod kontrolom sirijske vlade i na kojima se moglo birati između tri kandidata, proglasili farsom. 

Asad je na izborima 2014., prvima s više kandidata, osvojio 88,7 posto glasova, piše njemačka agencija dpa. 

Supporters of Syria

Taj 55-godišnji čelnik Sirijom vlada od 2000., a vlast je preuzeo od svog oca Hafeza koji je vladao od 1971. do 2000. godine. 

Asadovo predsjedništvo obilježeno je ratom koji je počeo 2011. s mirnim prosvjedima koji su se pretvorili u krvav sukob u koji su se uključile i svjetske sile. 

Asad je uz pomoć Rusije i Irana pobijedio u borbi protiv snaga pobunjenika te vratio kontrolu nad oko 70 posto sirijskog teritorija.

Najčitaniji članci