Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
42 komentara

Poginuli u krateru: 'Dječaci su jako željeli vidjeti taj vulkan...'

Roditelji Masimiliano Carrer (45) i Tiziana Zaramella (42) te njihov stariji sin Lorenzo (11) poginuli su kad se urušio krater na kojem su stajali dok je njihov mlađi sin Alessio (7) uspio pobjeći...

Foto: Reuters/Pixsell, Facebook

Rođaci talijanske obitelji koja je stradala nakon pada u vulkanski krater, otkrili su da je posjet vulkanu Solfatara kod Napulja bio želja dvojice sinova za kraj školskih praznika. 

Roditelji Masimiliano Carrer (45) i Tiziana Zaramella (42) te njihov stariji sin Lorenzo (11) poginuli su kad se urušio krater na kojem su stajali dok je njihov mlađi sin Alessio (7) uspio pobjeći. 

Foto: Promo

Tragedija se dogodila u utorak kada je, prema pisanju medija, Lorenzo je izašao iz sigurnog područja i zaglavio u krateru dubokom metar i pol. Vjeruje se da se dno kratera urušilo kada su roditelji, koji su došli u pomoć Lorenzu, stali na njega. 

Roditelji i dijete umrli su, pretpostavlja se, od gušenja uzrokovanog vrućim vulkanskim parama. Službeni uzrok smrti otkrit će obdukcija. 

- Tamo se dogodila ili mala eksplozija ili je krater popustio pod njihovom težinom pa su palu u rupu. Bilo je to izvan osiguranog područja, rekao je glasnogovornik vatrogasaca Luca Cari. 

Three Venice tourists died swallowed by a crater that suddenly opened under their feet in the Solfatara of Pozzuoli. | Autor: ROBERTA BASILE/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL Foto: ROBERTA BASILE/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Svjedoci koji su bili u blizini mjesta nesreće kažu da su susreli Alessia koji je plakao i zvao upomoć. 

- Dječak je bio u šoku, stalno je ispitivao gdje su mu je obitelj. Vidio sam da plače, ali u prvom trenutku nisam ni znao da je doživio takvu tragediju, rekao je vlasnik obližnjeg kafića. 

Vulkan Solfatara za turiste je otvoren davne 1900. godine. Jaka kiša proteklih dana mogla je biti odgovorna za stvaranje većeg broja otvora na njegovoj površini. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message