Obavijesti

News

Komentari 135

Beba koju su izvadili iz mrtve majke umrla u novom napadu

Beba koju su izvadili iz mrtve majke umrla u novom napadu
9

U bolnici je nestalo struje zbog izraelskog napada. Prestao je raditi inkubator u kojem se mala Šejma borila za život. Prvi napad preživjela je u majčinom trbuhu

VIDEO

Malena Šejma, koja je preživjela napad u majčinom trbuhu i rodila se deset minuta nakon njezine smrti, umrla je nakon što je u inkubatoru nestalo struje zbog novog izraelskog napada u srijedu . Liječnici su vidjeli da je mrtva nakon sat vremena. Bebi nije bilo spasa.

Podsjetimo, liječnici u palestinskom gradu Dier al-Balahu izveli su hitan carski rez i porodili djevojčicu deset minuta nakon majčine smrti u nedjelju.

- Dogodilo se čudo jer je majka bila mrtva deset minuta. Ako je majka mrtva duže od pet minuta, bebe također ne prežive - rekao je Fadi al Khrote iz bolnice Al-Aqsa. Preživjela je najgore i imala je velike šanse.

Na kuću u kojoj su živjele četiri obitelji i petero djece pale su dvije rakete u razmaku od nekoliko sekundi. Izraelci ih nisu upozorili na napad iako tvrde kako to čine. Nisu imali vremena pobjeći. Poginula je samo žena. Svi drugi su ozlijeđeni. Obitelj je bebu nazvala Šejma u spomen majci i rekli su kako im je ona dar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poginulo čak  1360 Palestinaca, a Izrael tvrdi: 'Civili nisu meta'

Izrael tvrdi kako će istražiti bombardiranje UN-ove škole u kampu Jabalia u kojoj su bile izbjeglice iz Gaze. Dodaju kako će se ispričati ako se ispostavi da je za 'zalutali metak' kriv Izrael.

- Nije jasno da je to bilo naše oružje, ali u blizini škole bilo je neprijateljske vatre - rekao je i opet optužio Hamas da skriva oružje u školama i skloništima za izbjeglice. Iz UN-a su rekli kako su im bezbroj puta naglasili da su u školi samo izbjeglice.

- Imamo pravilo: Ne gađamo civile - rekao je glasnogovornik izraelske vojske. SAD i UN osudili su napad u kojem je poginulo 16 ljudi. Tvrde da su Izraelci ispalili rakete iz blizine škole. U skloništu je bilo 3000 Palestinaca, piše BBC .

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon nazvao je napad neopravdanim .

- Sve upućuje na to da je Izrael odgovoran - rekao je.

U srijedu je poginulo više od 100 Palestinaca. Izraelci su jučer napali tržnicu za vrijeme četverosatnog primirja. Ljudi su za to vrijeme izašli iz kuća kako bi se opskrbili namirnicama. Poginula su i tri izraelska vojnika. Izraelci su kasnije rekli kako se primirje nije ni trebalo primjenjivati na svim područjima.

Od početka sukoba, 8. srpnja, poginulo je 1360 Palestinaca , među kojima je većina civila. Poginulo je 56 izraelskih vojnika i dva civila.

Slomio se pričajući o stradalim izbjeglicama u školi

VIDEO

Glasnogovornik UN-ove agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama Chris Gunness sasvim se slomio tijekom intervjua na Al Jazeeri. Pričao je o izbjeglicama u školi koju su Izraelci bombardirali u srijedu rano ujutro.

- Prava Palestinaca, pa čak i njihove djece, u potpunosti se krše... i to je zapanjujuće - rekao je prije nego što mu je glas počeo drhtati. Zastao je kako bi došao k sebi. Međutim, nije uspio. Briznuo je u plač. Kamerman je okrenuo kameru, ali su se i dalje čuli jecaji.

Bolivija proglasila Izrael terorističkom zemljom

U znak prosvjeda protiv izraelskih napada u Pojasu Gaze, Bolivija je stavila Izrael na popis terorističkih zemalja.

- Proglašavamo Izrael terorističkom državom rekao je predsjednik Evo Morales i dodao da ofenziva na Gazu pokazuje da Izrael nije jamac načela poštovanja života i temeljnih prava koja uređuju miran i skladan suživot naše međunarodne zajednice.

Bolivija je već 2009. godine prekinula diplomatske veze s Izraelom , kao i Venezuela i Kuba . Međutim, La Paz je poštovao ugovor iz 1972. godine prema kojem izraelski državljani mogu slobodno ući u Boliviju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a