Obavijesti

News

Komentari 145

Pogledajte video: Huligani se hvale kako su 'razbijali' Zagreb

Pogledajte video: Huligani se hvale kako su 'razbijali' Zagreb
2

Pred suca je dosad dovedeno 12 gostujućih navijača podgoričke Budućnosti koji su uhićeni u nedjelju tijekom nereda na Trgu bana Jelačića. Ukupno je privedeno 57 navijača

VIDEO

Prije početka košarkaške utakmice KK Cedevita i KK Budućnost iz Crne Gore, policajci su morali uporabiti sredstva prisile - raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i službenu palicu. 

Huligani razbijali po Zagrebu: Smirili ih suzavcem i palicama
Huligani razbijali po Zagrebu: Smirili ih suzavcem i palicama

Navijači su remetili javni red i mir te su tijekom i nakon postupanja policije bacali 'predmete pogodne za napad' kao što su to razbijene boce, palice, pepeljare, kamenje... 

Video postavljen na YouTube prikazuje navijače kako prolaze kroz sam centar Zagreba i pritom razbijajući lokale. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, u službene prostorije dovedeno je 57 ljudi, od kojih je 12 prepraćeno uz optužni prijedlog na Prekršajni sud u Zagrebu, a za 45 ih je izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, to jest, zbog poticanja na mržnju pjesmama, tučnjave i alkoholiziranja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Od 45 kojima je izdan prekršajni nalog, uz navedene prekršaje, za petero je izdan i prekršajni nalog za prekršaj iz članka 139. Zakona o strancima što znači da kod sebe nisu imali valjanu putnu ispravu. 

Na Prekršajni sud u Zagrebu policija je dovela 12 gostujućih navijača uhićenih jučer tijekom nereda na Trgu bana Jelačića, potvrdio nam je glasnogovornik Prekršajnog suda Gabrijel Jurina. Dvojica su državljani Srbije, a ostali Crne Gore. 

Kako doznajemo, dosad su riješena četiri predmeta. Jedan od navijača dobio je novčanu kaznu, a trojica uvjetnu zatvorsku kaznu. Konkretno, suci su im izrekli zatvorske kazne od 30 do 90 dana, no neće u zatvor ako u sljedećih godinu dana ne budu kršili zakon.

Pretpostavlja se da će tijekom dana ispitati sve dovedene navijače i izreći im kazne, no to će se znati tek sutra ujutro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca