Obavijesti

News

Komentari 433

Nalaz potvrdio: Antonia bila u kamionu koji je vozio Paravinja

Nalaz potvrdio: Antonia bila u kamionu koji je vozio Paravinja
20

U MUP-u kažu kako je DNK analiza pokazala da su nađene vlasi Antonijine. Dragan Paravinja je sada osumnjičenik i Hrvatska je za njim raspisala tjeralicu

VIDEO

MUP je objavio kako forenzički nalaz pokazuje da je Antonia Bilić bila u kamionu koji je vozio Dragan Paravinja. Forenzičari su u kamionu našli vlasi, a analiza je pokazala da je struktura DNK vlasi ista kao DNK Antonijine majke.

U MUP-u kažu kako je Dragan Paravinja sada i službeno osumnjičenik te kako je Hrvatska za njim raspisala međunarodnu tjeralicu. 

Policija je, podsjetimo, u utorak navečer kod Svetog Roka zaustavila sumnjivi kamion. Tada ga je vozio drugi vozač no policija je ubrzo saznala kako ga je spornog 7. lipnja vozio Dragan Paravinja. Kamion su u srijedu pregledali forenzičari, a u subotu navečer su objavljeni rezultati.

Pokušao silovati djevojku na području Dalmacije?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Paravinja je 2010. godine pokušao silovati jednu djevojku na području Dalmacije, piše Jutarnji list. Jutarnji piše i kako ga je, nakon što je objavljena njegova fotografija, djevojka prepoznala i u četvrtak prijavila policiji.

Preplivao Savu i ilegalno ušao u BIH

Policija Republike Srpske već treći dan u okolici Srpca traga za Draganom Paravinjom kojeg se povezuje s nestankom Antonije Bilić (17) iz okolice Drniša. BiH i Srbija također traže Paravinju zbog pokušaja silovanja i silovanja. Policija je u subotu angažirala dodatne snage.

- Činimo sve napore kako bi bjegunca uhitili. Protekle noći cijelu noć je trajala potraga, bili su angažirani psi tragači i helikopter s termovizijom. Nažalost do sada nema rezultata. Sumnjamo da je Paravinja još na širem području Donjih Srđevića i da nije počinio samoubojstvo, jer da je tijelo bi do sada pronašli – rekla je Mirna Šoja, glasnogovornica MUP-a Republike Srpske. 

Dnevni Avaz piše kako su hrvatski policajci utvrdili da je Paravinja ronilačko odijelo nabavio u Hrvatskoj i iskoristio ga kad je preplivao Savu. Kako tvrdi njihov izvor, istražitelji su sigurni da je bio u kontaktu s nestalom Antonijom Bilić. Imaju podatke baznih postaja koji su utvrdili, da su se u vrijeme njena nestanka, oboje kretali istim smjerom.

Kako se Paravinja treći dan bez hrane i oskudno odjeven krije u motajičkim šumama, na postavljeno pitanje da li je moguće da ga netko od mještana ili rodbine krije, Mirna Šoja je rekla da ne može na to odgovoriti, ali da policija i dalje sve provjerava. Glasnogovornica je potvrdila da je Paravinjina supruga Milijana puštena iz pritvora, no, nije mogla reći gdje se sada nalazi. Također je potvrdila da je supruga Paravinje policiji priznala da je muža automobilom dovezla u Slavonski Brod gdje je on onda preplivao Savu i ilegalno ušao u BIH. Također im je rekla i kako ga je dočekala u Bosanskom Brodu. 

Mještani zbog privođenja žive u strahu

U selu se osjeća izvjesna doza nervoze, jer mještani su uznemireni zbog privođenja nekolicine mještana na obavijesni razgovor u policijsku postaju Srbac.

- Zašto nam to rade, neka nas ostave na miru da se vratimo svojim poslovima - rekla je Mira Vidović, čiji je suprug Milovan u policiji proveo više od četiri sata. Radi Vidović, ženi u čijoj je kući u petak pronađeno oproštajno pismo Dragana Paravinje nešto prije podne u subotu je pozlilo, odvezli su je kolima hitne pomoći.

- Ženi je loše zbog emocionalnog stresa, bitno je da je odvedemo odavde i bit će joj bolje – rekla je liječnica Hitne pomoći. Prije nego joj je pozlilo Rada je rekla kako je u neopisivom strahu.

- Nećak mi je i nije to trebao učiniti u mojoj kući. Nisam ga vidjela od djetinjstva. Kada mi je umro suprug nije nazvao ni izrazio sućut. Sada je došao da mi ovo uradi, što to nije učinio kod ujaka koji ga je primio – rekla je Rada Vidović. 

U pismu tvrdio da nema veze s Antonijom

U kući u Donjim Srđevićima Dragan Paravinja (43) ostavio je oproštajno pismo čiju autentičnost je potvrdila i njegova supruga. Milijan Brkić iz hrvatske policije rekao je u petak kako Paravinju traže jer bi mogao znati nešto o nestanku Antonije Bilić. Dodao je da on nije osumnjičen. Policija još čeka nalaze vještačenja tragova iz njegova kamiona. Paravinja je inače u svojoj poruci napisao kako nema veze s nestankom Antonije, ali da "ako je pronađena u Bilišanima, neka traže crni Mercedes BG tablica (okonja)".

Potraga za djevojkom koja je nestala 7. lipnja nastavlja se i u subotu na području PU šibensko-kninske. Policija i dalje provjerava sve ljude koji sliče objavljenom foto-robotu te provjeravaju vozače čiji kamioni odgovaraju opisanom vozilu. Provjeravaju se i svi drugi tragovi.

GSS češlja područje od Oklaja prema Kninu

- Obišli smo šire područje Oklaja, pa prema akumulacijskom jezeru Brljani na rijeci Krki, zatim pravac prema Radučiću, Kistanjama, Erveniku i Kninu... U potrazi su 23 naša člana i dva psa tragača, no zasad nismo našli nikakve tragove koji bi se doveli u vezu s nestalom Antonijom. Ne znam hoćemo li potragu nastaviti u nedjelju - kazao nam je Anton Vukičević, voditelj šibenske podružnice Hrvatske gorske službe spašavanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 433
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto