Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Pokajnici stoje u redu, a za oprosnicu spremni 'pjevati'

Pokajnici stoje u redu za milost državnog odvjetnika Mladena Bajića, a trenutačno najpopularniji “papir” pravne države prema slovu zakona uopće ni ne postoji

Pixsell
Foto: Pixsell
2 komentara

Od onih koji su u pritvoru spremni “propjevati” u zamjenu za tzv. oprosnicu mogao bi se formirati poveći zbor. Zadnji je u sve dulji red stao broker Drago Maček, koji je poželio govoriti o pljački Brodosplita još prije nekoliko godina, samo je tad bilo prerano. Sad hvata zadnji vlak za nagodbu s DORH-om.

Trenutačno najpopularniji “papir” pravne države prema slovu zakona uopće ne postoji. Zakon govori o “izjavi” koju daje osumnjičenik za kazneno djelo, pa ako njome može utopiti nekog većeg igrača, bit će pošteđen Ivan Mravak, Ivica Kirin i Mladen Barišić svojim bi iskazima mogli teretiti Sanadera, koji je, čini se, najkrupnija riba na Bajićevu parangalu. 

No osim Sanadera, dio čelnih ljudi iz vrha HDZ-a, ali i braća Žužul, ne mogu mirno spavati. Ivan Mravak u dugom je ispitivanju navodno jako teretio ne samo bivšeg premijera nego i suradnike. Važan će biti i iskaz Mladena Barišića i Nevenke Jurak, koji su bili u bliskom kontaktu sa Sanaderom.

DRAGO MAČEK (48)

Prvi je bio spreman svjedočiti kako je iz Brodosplita izvukao pet milijuna dolara

IVICA KIRIN (40)

Razgovara s Uskokom o oprostu u zamjenu za priču o pelješenju MUP-a za N. Jurak

MLADEN BARIŠIĆ (62)

Ključni Sanaderov teklič u isisavanju javnog novca za stranačke i druge potrebe?

IVAN MRAVAK (56)

Navodno je priznao da je uzimao HEP-ov novac po nalogu Barišića, Sanadera ..

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message