Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

Pokrenuo je inicijativu: Zbog njega grade rotor u Bjelovaru

Angažman: Miroslav Kovač (33) se godinu i pol oporavljao od teške prometne nesreće pa je želio da cesta postane sigurnija za mališane koji onuda prolaze

Damir Špehar/Pixsell
Foto: Damir Špehar/Pixsell
28 komentara

Miroslav Kovač iz Bjelovara svojim angažmanom je potaknuo gradske vlasti na gradnju rotora kako bi cesta postala sigurnija.

Riječ je o cesti koja povezuje Male Sredice i Brezovicu kraj Bjelovara. Križanje je vrlo prometno. Vozači jure i česte su prometne nesreće. I ja sam tu stradao 1997. godine kad je vozač prebrzo ušao u raskrižje i udario me, prisjeća se Miroslav Kovač (33) iz Bjelovara.

Bio je u komi mjesec i pol, a zatim je ponovno učio govoriti i hodati. Oporavljao se više od godinu i pol. Invalid je s 80 posto tjelesnog oštećenja. Unatoč borbi za život, nastavio je planirati budućnost. Oženio se dugogodišnjom djevojkom i ubrzo postao otac.

- Imam kćer od tri i pol godine. Nezaposlen sam i imam vremena pa sam počeo razmišljati kako da njoj pomognem da bude sigurna. Raskrižje je 100 metara od moje kuće. I tada sam se sjetio da bi kružni tok usporio vozače i prisilio ih na oprez - kaže Miroslav.

Za početak je pokrenuo grupu na Facebooku kojom je od gradskih vlasti tražio gradnju rotora. Pokrenuo je peticiju i konačno su ga saslušali. Gradnja rotora počela je 13. srpnja. Završetak je krajem rujna. Grupa građana, zahvalna zbog njegove inicijative, u utorak mu je predala ploču s nazivom ulice “Mirekov kružni tok”. Naziv ulice nije službeni, a Miroslav će ploču objesiti doma na zid.

- Jako sam ponosan i sretan zbog svega - kratko je prokomentirao Miroslav.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message