Obavijesti

News

Komentari 48

Dječak (7) sve gledao: Roditelji i brat pali su u krater vulkana

Dječak (7) sve gledao: Roditelji i brat pali su u krater vulkana
1

TRAGEDIJA KOD NAPULJA Svjedok koji je prvi došao na mjesto nesreće kazao je da je primijetio drugo dijete kako plače i trči uokolo moleći za pomoć. Pomoć je stigla za nekoliko minuta no bilo je prekasno

VIDEO

Roditelji i jedanaestogodišnji sin poginuli su nakon što su pali u vulkan Solfatara nedaleko od Napulja.

Prema prvim informacijama, mlađi sin, sedmogodišnjak, udaljio se sa sigurne rute i približio krateru. Otac Massimiliano Carrer (45), majka Tiziana Zaramella (42) i stariji sin Lorenzo (11) krenuli su po njega no u tom se trenutku dio kratera na kojem su bili urušio.

Tragedia alla Solfatara, genitori morti nel cratere con figlio 11enne

Po drugom mogućem scenariju tragedije, stariji se sin udaljio na nedozvoljeno područje, roditelji su krenuli po njega te su tada svi pali. Mlađi sin (7) sve je to promatrao sa strane.

Talijanski vatrogasci su priopćili da su izvukli tri tijela iz plitke rupe na dijelu kratera vulkana Solfatara koji je bio ograđen kako turisti ne bi dolazili na taj prostor.

"Ili je došlo do manje eksplozije ili je zemlja jednostavno propala pod njihovom težinom a oni pali u rupu", rekao je glasnogovornik talijanske vatrogasne službe Luca Cari i napomenuo da se nesreća dogodila u ograđenom prostoru.

Sedmogodišnjak se uspio spasiti, dok je ostalih troje, prema prvim neslužbenim nalazima, umrlo od toksičnih plinova ili od posljedica visoke temperature tla nakon pada u vulkan, javlja Daily Mail. Informacije su još neslužbene, ali navodno su pali s visine od 1,5 metra te je na mjestu pada površina samo nekoliko centimetara ispod tla iznimno vruća. Tlo gdje su pali nije predviđeno za razgledavanje jer je sklono raspadanju.

Uzrok smrti će se službeno utvrditi autopsijom, a vatrogasci koji su bili na mjestu nesreće su rekli da su žrtve vjerojatno stradale zbog vrućih plinova koji izlaze iz zemlje na prostoru kratera.

Svjedok koji je prvi došao na mjesto nesreće kazao je da je primijetio dijete kako plače i trči uokolo moleći za pomoć. Pomoć je stigla za nekoliko minuta no bilo je prekasno. Obitelj je navodno iz Torina i bila je u turističkom obilasku.

Solfatara je turistima iznimno privlačan vulkan. Posljednji je put eruptirao davne 1198. godine. Ima plitak krater, a prepoznatljiv je po sumpornim dimovima i pari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa