Obavijesti

News

Komentari 3

Policajac: Djeca mogu voziti bicikl kolnikom, ali uz roditelje

Policajac: Djeca mogu voziti bicikl kolnikom, ali uz roditelje
4

Dani Srednjaka i Horvata održavaju se već drugu godinu za redom na novouređenom igralištu Osnovne škole Ivan Račić, a osim kulturnih i društvenih događanja, susretu su prisustvovali i policajci

VIDEO

Čuo sam da djeca do 14 godina ne smiju sudjelovati u prometu, a kako onda da ja od Srednjaka s djetetom odem s biciklom na Jarun. Biciklističke staze do tamo nema – upitao je u subotu jedan otac sa Srednjaka kontakt policajca Tomislava Perića.

- Smiju, ali samo uz pratnju roditelja. Svi se moraju voziti uz desni rub kolnika, djeca moraju imati reflektirajući prsluk i kacigu – odgovorio je policajac iz VII. policijske postaje u Zagrebu. Dodatno mu je pojasnio kako u petom razredu osnovne škole djeca mogu proći i teorijsku nastavu o vožnji bicikla koju provodi Hrvatski autoklub u suradnji s policijom. 

- Nakon teorije djeca prolaze i praksu na poligonu te uče kako se ponašati u prometu. Dobiju potvrdu i s tom potvrdom mogu i sama voziti bicikl bez pratnje – rekao je policajac Perić koji je u subotu rado odgovarao na mnoga pitanja stanara na Danu Srednjaka i Horvata. Druga je ovo godina za redom u kojoj se organizira ovaj susret prepun društvenih i kulturnih događanja na novouređenom igralištu Osnovne škole Ivan Račić. 

Predsjednik Mjesnog odbora Horvati – Srednjaci Mario Crkvenac predstavio je sumještanima što se u godini dana napravilo u njihovim kvartovima. 

- Legaliziralo se oko 150 parkirnih mjesta i to u ulici Srednjaci te Kikićevoj ulici. Planiramo legalizirati još parkirnih mjesta u ulici Vincenta iz Kastva, te dio ulice Vladimira Filakovca. Stavili smo i usporivače prometa u ulici Braće Domany na prilazu školi jer su to sugrađani htjeli – rekao je Crkvenac.

Izgradio se i, takozvani, baby park u parku, popularno zvanom Raketa. Najavio je dodatni val legalizacije parkirališnih mjesta, te poboljšanje sigurnosti u prometu i to postavljanjem novih usporivača prometa, podizanjem pješačkih prijelaza te postavljanjem signalizacija u prometu.

Srednjaci su u subotu oživjeli uz bogati program, najmlađi su se zabavili uz predstave, stariji su i zaplesali uz program Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić, Rock'n'roll gimnazije i popularnog pjevača Dante. Veselje je imalo i humanitarni karakter jer se u prodajnoj akciji skupljao novac za humanitarnu udrugu Veliko srce malom srcu za pomoć liječenju djece sa srčanim manama. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa