Obavijesti

News

Komentari 3

Policajac upao u školu misleći da je učenica Nataschino dijete

Policajac upao u školu misleći da je učenica Nataschino dijete
1

Ilegalno je upao u školu kako bi se domogao uzorka DNK jedne od učenica škole pod sumnjom da je ona dijete Natasche Kampusch (23) i Wolfganga Priklopila (44)

VIDEO

Neimenovani bečki policajac i član krajnje desne Slobodarske stranke (FPÖ) Donje Austrije ilegalno je upao u Osnovnu školu u toj austrijskoj pokrajini kako bi se domogao uzorka DNK jedne od učenica prva četiri razreda te škole pod sumnjom da je upravo ona dijete Natasche Kampusch (23) kojem je otac njezin otmičar Wolfgang Priklopil (44), javila je u četvrtak navečer austrijska televizija ORF pozivajući se na pisanje tjednika News.

Isti izvor navodi da je glasnogovornik bečke Savezne policije Johann Golob potvrdio slučaj, istaknuvši da je riječ o nedozvoljenoj, samovoljnoj istrazi za koju njihov djelatnik nije imao službeni nalog.

News piše da je policajac prije otprilike tjedan dana došao u školu pod izgovorom da će učenike upoznati s pravilima prometnog odgoja pri čemu je od dotične djevojčice zatražio maramicu ili neki njezin odjevni predmet. Navodno je i od nazočnih učiteljica tražio da mu omoguće da dođe do djevojčice i konkretnog materijala za DNK-analizu, što su one odlučno odbile.

Majka djevojčice, inače sestra najboljeg Priklopilova prijatelja Ernsta H. čije se ime posljednjih dana u austrijskim medijima povezuje sa špekulacijama da Priklopil nije počinio samoubojstvo bacivši se pod vlak nego da je ubijen i da je potom njegov leš stavljen na tračnice, istog je dana slučaj prijavila Saveznom uredu za borbu protiv korupcije.

Tjednik dodaje da je kod inkriminiranog bečkog policajca, koji se trenutačno nalazi na bolovanju, pronađena kopija djevojčičine putovnice i rodnog lista.

Nataschin odvjetnik Gerald Ganzger zatražio je od austrijskih političara i nadležnih organa vlasti da zaustave nastalo bezumlje pokretanja „privatnih istraga“ oko slučaja njegove klijentice.

FPÖ je stao u obranu policajca i tvrdi da privatna istraga njegova stranačkog pripadnika nije protuzakonita s obzirom da još uvijek nije dokazano je li Kampusch rodila dijete svog otmičara.

Predsjednik Organizacije za zaštitu žrtava „Bijeli prsten“ Udo Jesionek oštro je kritizirao pokretanje novih istraga o otmici Natasche Kampusch bez novih dokaza, zatraživši da se žrtvu konačno pusti na miru.

Austrijanku je Priklopil oteo 1998. godine kao desetogodišnju djevojčicu na putu do škole u Beču, a uspjela mu je pobjeći 2006. godine nakon čega je on počinio samoubojstvo. No, kontroverze oko njezine otmice i zatočeništva se i danas povlače te neki austrijski političari traže otvaranje nove istrage, tvrdeći da je policija, na preporuku socijalnih djelatnika ignorirala dokaze o navodnom Nataschinu rođenju djeteta.

U svojoj knjizi objavljenoj prije dvije godine Kampusch je odbacila sve te optužbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa