Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Policajci motociklisti natjecali se se u spretnosti u vožnji

Na posebno priređenom poligonu, provjeravala se pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista

Foto: MUP
2 komentara

U Puli je u srijedu održano 9. natjecanje prometnih policajaca – vozača motocikala u vožnji spretnosti, a koje u spomen na policijskog službenika koji je poginuo 2014. godine prilikom dolaska na natjecanje, nosi naziv Memorijal Šime Buzov.

Ovo već tradicionalno natjecanje uoči Dana policije organizirali su Policijska akademija i Služba za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije, a svoja znanja i vještine te spretnost u vožnji mogla su isprobati 44  policijska službenika, odnosno po dva službenika iz svake policijske uprave te Uprave za posebne poslove sigurnosti i Mobilne jedinice prometne policije.

Nakon intonacije državne himne, prisutnima su se obratili načelnik PU istarske Božo Kirin i zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Dragan Tokić, koji su natjecateljima zaželjeli sreću i istaknuli koliko je policijski posao nepredvidiv, zahtjevan i pogibeljan.

Na posebno priređenom poligonu, provjeravala se pravilna upotreba motocikla i propisne zaštitne opreme, kao i dobra psihofizička pripremljenost policijskih motorista. Cilj je bio u što kraćem vremenu i sa što manje negativnih bodova proći poligon, a natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno. U konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Denis Brajković iz PU istarske.

Drugo mjesto pripalo je Ivanu Ljubasu iz PU osječko-baranjske, dok je treće mjesto pripalo još jednom ''domaćem'' motociklistu, Peji Mandiru iz PU istarske. U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU istarske (Denis Brajković i Pejo Mandir). Drugo mjesto osvojila je PU osječko-baranjske (Ivan Ljubas i Slavko Lijić), dok je treće mjesto pripalo Mobilnoj jedinici prometne policije (Damir Roginek i Darko Nikolić).

Po završetku natjecanja, a prije podjela pehara, okupljene je zabavio Dejan Špoljar, koji je izveo atraktivni moto show i akrobacije na jednom i dva kotača, a potom su policijski službenici sjeli na svoje motore i oblikovali broj nula, s obzirom da se 26. rujna obilježava Europski dan bez poginulih u prometu (projekt EDWARD),  a zajednički cilj cijelog društva je da se broj poginulih u prometu svede na nulu.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message