News

Komentari 0

Policajci su za Božić darovali dom za žrtve obiteljskog nasilja

Policajci su za Božić darovali dom za žrtve obiteljskog nasilja

Obraćajući se prisutnima načelnik je kazao da tradicionalno, četvrtu godinu za redom  u vrijeme blagdana i darivanja djelatnici Policijske uprave prikupljaju sredstva za najpotrebitije

I ove godine, ne odustajući od humanitarnih aktivnosti unatoč izvanrednim okolnostima izazvanim pandemijom bolesti Covida-19, djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, još jednom su pokazali svoju uključenost u različite segmente zajednice u kojoj žive i rade, te su uz sve svoje redovne zadaće ovdje i za sve one koji su u potrebi.

Tako je povodom predstojećih blagdana u četvrtak u Rijeci na prigodan način i uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, održana primopredaja prehrambenih i higijenskih proizvoda namijenjenih korisnicima Skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji. Predstavnicima Udruge za zaštitu obitelji - U.Z.O.R. i  Pauli Bogović voditeljici   navedenog Skloništa. Proizvode je u ime djelatnika Policijske uprave primorsko-goranske uručio načelnik Tomislav Dizdar sa suradnicima.

Obraćajući se prisutnima načelnik je kazao da tradicionalno, četvrtu godinu za redom  u vrijeme blagdana i darivanja djelatnici Policijske uprave prikupljaju sredstva za najpotrebitije. Ove godine izabrana je Udruga U.Z.O.R., koja skrbi za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja, koje je sve prisutnije i koji su u potrebi ne samo u ovo vrijeme već i tijekom cijele godine.

Zahvaljujući na vrijednoj donaciji voditeljica Skloništa, Paula Bogović istaknula je izvrsnu suradnju koju od samog početka svog djelovanja imaju s Policijskom upravom primorsko-goranskom u predmetima nasilja u obitelji. Navela je da su žene sve hrabrije u traženju pomoći te zahvalila na srčanosti i brizi kojom policija pristupa svom poslu.

Uručenju donacije uz načelnika Dizdara, prisustvovali su i predstavnici službi koje najčešće surađuju s Udrugom U.Z.O.R., i to Odjela maloljetničke delinkvencije s voditeljicom Marijanom Žunić i Odjela prevencije, a uručenju donacije pomogao je policijski službenik I. policijske postaje Rijeka na čijem je području sjedište Udruge.

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji sudjelovao je velik broj djelatnika policije, a koji su svojim dobrovoljnim novčanim prilozima pridonijeli njenoj uspješnoj provedbi te nabavci neophodnih prehrambenih i higijenskih potrepština.

Prethodnih godina, kao što je i naveo načelnik Dizdar, prikupljena su i sredstva kojima su nabavljeni artikli za Socijalnu samoposlugu “Kruh sv. Elizabete“ u Rijeci, dok je prodajom humanitarnog kalendara „Policajci-Riječki dečki 2020“  ostvarena vrijedna donacija za Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku Pedijatrijske klinike KBC-a Rijeka.

Najčitaniji članci