Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
121 komentara

Policija BiH vodi migrante u 'kamp' uz granicu s Hrvatskom

Čujemo da ima još takvih snimki i događaja gdje se grupe od po stotinjak ilegalnih migranata organizirano od strane policije de facto protjeruju u Hrvatsku, kaže Zoran Ničeto, načelnik Uprave za granicu

121 komentara

Dnevnik Nove TV objavio je u ponedjeljak video na kojem se vidi, tvrde, kako migrantima u prelasku u Hrvatsku pomaže BiH policija. Navode kako BiH policija migrante doslovno vodi do kampa tik uz hrvatsku granicu. 

- Vrlo smo zabrinuti ovom snimkom, a čujemo da ima još takvih snimki i događaja gdje se grupe od po stotinjak ilegalnih migranata organizirano od strane policije de facto protjeruju u Hrvatsku, odnosno stavljaju u taj improvizirani kamp koji je van svih humanitarnih standarda - kaže Zoran Ničeto, načelnik Uprave za granicu.

Kamp se nalazi u Vučjaku nadomak Bihaća, a od hrvatske granice udaljenom oko 6 kilometara. 

Selam Midžić iz Crvenog križa u Bihaću rekao je kako uvjeti u tom kampu nisu dobri te da obroci koje bi dobili u kampu često nisu dovoljni.

- Razumijemo da kanton ima problema s tolikim brojem ljudi, međutim, taj pritisak na naše granice je potpuno nedopustiv. Zabrinuti smo biranjem lokacija za smještaj migranata neposredno uz granicu; Hrvatska kao članica EU-a uplaćuje BiH za njihov smještaj, za humanitarni aspekt tih migranata, a da ti ljudi bivaju - nesmješteni - kaže Ničeto.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message