Obavijesti

News

Komentari 20

Policija i zaštitari opet su pred Importanneom zbog stepenica

Policija i zaštitari opet su pred Importanneom zbog stepenica
1

Sličan scenarij odigrao se i u rujnu kada su radnici došli popravljati bez najave. Upraviteljica Centra istaknula je da će sanacija krenuti tek kada dug Grada od 3,7 milijuna kuna bude podmiren

VIDEO

Policija i zaštitari ponovno se nalaze ispred pokretnih stepenica Importanne centra u Zagrebu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iz Gradskog ureda kažu kako su popravili stepenice i da su ih htjeli pustiti u promet, no u tome su ih spriječili zaštitari Importannea.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Danas su djelatnici koji su radili na održavanju stepenica, trebali iste priključiti na gradsku struju. Stepenice su ispravne i mogle bi biti u funkciji. Ipak, jutros smo neugodno iznenađeni jer smo ovdje zatekli deset zaštitara Importanne Centra koji djelatnicima onemogućuju da pristupe na javnu gradsku površinu i ukopčaju struju. Kako ne bi bilo nekih incidenata, mi smo pozvali zaštitare tvrtke Bilić-Erić Security. Došli su i djelatnici MUP-a i nadam se da će se uz asistenciju policije to rješiti kako bismo stepenice mogli konačno pustiti u pogon - kaže Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. 

Tvrdi kako su stepenice popravili ovlašteni serviseri te da su one sada ispravne.

-  Završni čin je da se uključe u grasko brojilo u struju i da ih pustimo u pogon kako bi ih ljudi mogli početi koristiti - ističe Bilić koji kaže da je troškove popravka pokrio Grad Zagreb. 

Iz Importannea pak upozoravaju da stepenice nisu adekvatno popravljene. 

- Stepenice će početi raditi čim se steknu uvjeti da one budu sigurne za korištenje. Zasada ne mogu dobiti dozvolu, zato ne znamo što je Grad ovdje radio tjednima i plaćao oko pola milijuna kuna za njihov navodni popravak. Priključivanje stepenica na struju bilo bi bez naše suglasnosti, a tako nestručno i nasilno izvedeno bi bilo i opasno jer su stepenice pod naponom - ističe Nevenka Zečević, direktorica Importanne Centra koja je početkom rujna optužila Grad Zagreb da je Importanneu 2016. poslao umanjena sredstva za održavanje stepenica, da bi ta sredstva lani potpuno povukli. Tako se gradski dug popeo na 3,7 milijuna kuna. Pročelnik Bilić demantira te navode. 

- Grad Zagreb plaća sve one račune koji su specificirani. Importanne nam nije dostavio specifikaciju troškova, iako smo ih molili nekoliko puta. Oni troškovi koji  Importanne dostavi moraju biti potkrijepljeni računima. No Importanne je to odbio dostaviti i Grad ne može platiti nešto za što nema specifikaciju računa. Prije nekoliko dana ponovo smo ih zamolili da nam dostave specifikaciju troškova za 2019., ali to se nije dogodilo. Mislim da ovo nije način rješavanja. Grad Zagreb mora građanima omogućiti nesmetano korištenje stepenica - ističe Bilić. Direktorica Importannea kaže da to nije točno. Tvrdi da je Uprava Importanne Centra prije nekoliko dana, na sastanku u nadležnom Gradskom uredu, s gradskim čelnicima dogovorila da Grad plati svoj dio za ovogodišnje održavanje, no oni to, kaže Zečević, nisu učinili. 

- Dogovorili smo i da ćemo po toj uplati, nakon što smo mi podastrli sve računovodstvene dokumente za taj iznos, razgovarati o popravku pokretnih stepenica, ako je popravak uopće moguć. No nenadano, bez da su nas uopće obavijestili, oni su prije tri ili četiri tjedna upali na stepenice s osiguranjem i počeli su kao nešto popravljati - kaže Zečević. 

Podsjetimo, sličan scenarij odigrao se i u rujnu kada su radnici došli u pratnji zaštitara bez pitanja i prethodne najave.

Svađa oko stepenica: Došli ih popraviti, zaštitari im nisu dali
Svađa oko stepenica: Došli ih popraviti, zaštitari im nisu dali

Pokretne stepenice zatvorene su od lipnja. 

- Prosječno dnevno stepenicama prođe 250.000 ljudi. Godišnje je to 85 milijuna ljudi. U 24 godine njima je prošlo više od 2 milijarde ljudi. To su specifične stepenice koje rade vani, dakle izložene su kiši i snijegu te soli kojom se posipa snijeg. Puno te soli završi u stepenicama, zbog čega je željezo s godinama propalo - naglasio je Ivo Vukadin, tehnički direktor centra. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a