Obavijesti

News

Komentari 0

Policija ilegalne migrante iz Velike Kladuše premjestila u kamp 'Lipa': 'Zasad ih ima 300'

Policija ilegalne migrante iz Velike Kladuše premjestila u kamp 'Lipa': 'Zasad ih ima 300'
4

Uz potporu policije pripadnici Službe za poslove sa strancima koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti BiH organizirali su izmještanje ilegalnih migranata koji su do sada boravili u krugu nekadašnje tvornice 'Miral'

VIDEO

Kamp za ilegalne migrante u Velikoj Kladuši u neposrednoj blizini granice BiH s Hrvatskom u četvrtak je ispražnjen a osobe koje su tamo boravile premještene su u prihvatni centar u selu Lipa kod Bihaća, izvijestili su lokalni mediji.

Uz potporu policije pripadnici Službe za poslove sa strancima koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti BiH organizirali su izmještanje ilegalnih migranata koji su do sada boravili u krugu nekadašnje tvornice 'Miral'.

Taj kamp uspostavljen je 2018. godine nakon što su velike skupine migranata nasilno pokušale prijeći na teritorij Hrvatske što im je hrvatska granična policija onemogućila.

Teška zima u migrantskom kampu Lipa nedaleko od Bihaća

Broj migranata koji je tamo u proteklim godinama boravio čekajući priliku za nastavak puta prema Hrvatskoj je varirao a sada je najmanji od početka migrantske krize jer sve više migranata zaobilazi BiH i traži druge rute kojima bi došao do država-članica EU.

- Radi se otprilike o 300 migranata - potvrdio je za RTV Unsko-sanske županije Mirsad Buzar, zamjenik ravnatelja Službe za poslove sa strancima koja je koordinirala zatvaranje 'Mirala'.

Broj utopljenih migranta kod Tunisa popeo se na dvadeset

Ranije je ispražnjen i zatvoren prihvatni centar u bivšoj tvornici 'Bira' u samom Bihaću a svi migranti koji su samo boravili prebačeni su u kamp 'Lipa' udaljen dvadesetak kilometara prema Bosanskom Petrovcu. Ta je lokacija odabrana kako bi se smanjio izravni pritisak migranata na granicu s Hrvatskom.

U 'Lipi' su uz financijsku potporu međunarodne zajednice osigurani uvjeti za smještaj oko 1500 ljudi koje tamo mogu boraviti i u zimskim uvjetima.

Pogled iz zraka na obnovljeni migrantski centar Lipa u blizini Bihaća

Posljednja procjena lokalne policije sredinom travnja bila je kako je u Unsko-sanskoj županiji nešto manje od tri tisuće ilegalnih migranata.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk