Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Policija istražuje: 'Vidjela sam bebu u dekici pored kontejnera'

Mlada Puljanka koja je sve vidjela i koja zbog održavanja trudnoće i teškog stresa želi ostati anonimna kaže da je u utorak oko 19.30 vidjela bebu ostavljenu na hladnoći

Puljani su u šoku nakon objave koja je preplavila društvene mreže, da je beba zamotana u dekicu ostavljena vani na velikoj hladnoći pored kante za smeće! Na stotine komentara i poruka "kako je to moguće" stizale su svaku minutu, a mlada Puljanka koja je sve vidjela i koja zbog održavanja trudnoće i teškog stresa želi ostati anonimna kazala je da se sve dogodilo u utorak, u naselju Stoja oko 19.30 sati. 

- Bebica nije imala više od četiri mjeseca, a njezin plač bio je sličan kao mački koja zavija. Išla sam u ljekarnu po lijek kada sam čula neko zavijanje ali nisam obraćala pažnju. Izlazila sam iz ljekarne a jedna žena je bila ispred mene, te smo pored kante ugledale bebu. Bila je zamotana u crvenu dekicu i imala je crne hlačice na sebi. Bila je ostavljena pored kontejnera. Kanta za smeće se nalazi malo dalje od ljekarne, a u tom trenutku nije bilo nikoga osima nas. Kada smo ju ugledale, beba je prestala plakati. Ostala sam šokirana da po toj hladnoći netko može ostaviti dijete kraj kante. Žena me pitala znam li čije je dijete, na što sam odgovorila da ne znam. Potom je kazala da će ju odvesti na Hitnu i da ništa ne brinem, iako sam odmah htjela zvati policiju. Odgovorila mi je da će sve ona poduzeti i da će dijete biti zbrinuto. Otišla je, a ja sam u šoku otišla kući. Sve se to dogodilo u samo desetak minuta - ispričala je Puljanka. Nakon toga je, kaže zvala pedijatriju ali nisu imali nikakvu informaciju o nekome tko je doveo pothlađenu bebu.

- Cijelu noć nisam oka sklopila zbog svega, dobila sam temperaturu, a i dalje ne znamo čije je dijete i gdje je. Možda je ta žena bila majka bebe koja se predomislila i nije ju mogla ostaviti, ne znam. Svašta mi prolazi kroz glavu, sve mi je čudno - u šoku je kazala. Pojavila se i druga verzija priče a to je da je pijani "dečko" ostavio dijete ispred kante za smeće dok žena nije bila kod kuće, pa kada je stigla i saznala što je učinio, išla je tražiti bebu. Iako cijela Pula bruji o tom šokantnom slučaju policija i pulska bolnica nemaju prijavljen niti jedan slučaj napuštene bebe kraj kontejnera. 

Policija istražuje slučaj

Policijska uprava istarska nije zaprimila niti jednu dojavu o pronalasku napuštene bebe na području Pule. S obzirom da je navedena informacija izazvala veliku uznemirenost građana, policijski službenici provode izvide i provjeravaju sve informacije u svezi ovog događaja. Budući da je postupanje tijekom izvida tajno, ne možemo iznositi detalje u tome koje konkretno radnje policijski službenici poduzimaju. Po končanju izvida, o svemu utvrđenom, izvijestit ćemo javnost, priopćila je policija.

Možda vas zanima i ovo:
Message