Obavijesti

News

Komentari 336

Policija je provalila u stan i iz njega iznijela 20-ak aktivista

Policija je provalila u stan i iz njega iznijela 20-ak aktivista
28

Tijekom iznošenja iz zgrade, jednom je aktivistu pozlilo. Po troje je došla Hitna pomoć. Ostale unose u maricu. Među njima je i djevojka Vilibora Sinčića

VIDEO

Policija je u utorak ujutro deložirala bivšu jugoslavensku rukometnu reprezentativku, olimpijsku i svjetsku pobjednicu Jadranku Jež iz stana na adresi Ulica Bernarda Vukasa 7 na Jarunu. Aktivisti Živog zida stali su u njezinu obranu, pa je policija njih 20 privela u maricu, a među njima i djevojku Vilibora Sinčića. Došla je i Hitna pomoć pružiti pomoć nekim aktivistima kojima je pozlilo.

Jadranka Jež je deložirana po nalogu Kreditne banke jer tvrtka kojoj je bila jamac nije bila u mogućnosti vratiti kredit. Policija je ušla u zgradu te provalila u stan u kojem su bili zabarikadirani članovi Živog zida te vlasnica Jadranka Jež.

Dok je policija gurala jednog od aktivista u maricu, izvikivao je "Pravo na dom", a u skandiranju su mu se pridružili i promatrači sa strane. Čuju se uzvici "Nemojte glasati za SDP i HDZ".

Na Jarunu je bilo oko 50-ak interventnih policajaca  s osam marica i još toliko osobnih policijskih vozila. Cijelu situaciju pozorno je pratilo 50-ak susjeda i prolaznika.

Tvrtka kojoj je bila jamac nije vraćala kredit

Jež je bila treći jamac tvrtki Iv d.o.o. kad su dizali investicijski kredit preko HBOR-a. Zadnje investicije bile su preko Kreditne banke. Jež je kazala da je nekoliko puta odlazila u banku, a da joj je jedino rečeno da se trebala ranije dogovoriti s bankom. Očekivala je da će se razmotriti slučaj, no kako kaže, nije naišla na razumijevanje od strane Kreditne banke.

- Ministar Lalovac priča da će država pomoći ljudima koji su u teškoćama s kreditima, ne vidim da se na tom polju nešto radi. Deložacija je sve više - kaže Jež.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 336
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca