Obavijesti

News

Komentari 1090

Policija je prosvjednike tukla pred Vladom, priveli 11 ljudi

Policija je prosvjednike tukla pred Vladom, priveli  11 ljudi
22

Prosvjednici su krenuli pred Vladu i tražili ostavku premijerke. Probili su ogradu i sukobili se s policijom koja je bacila suzavac. 10 ljudi noć je provelo u policiji

VIDEO

Boce, prometni znakovi, petarde i suzavci su u četvrtak navečer letjeli Mesničkom i Basaričekovom ulicom, svega nekoliko stotina metara od zgrade Vlade. Više od 1000 prosvjednika sukobilo se s policijom zahtijevajući ostavku Jadranke Kosor i ostalih članova Vlade. 

Odjekivali su povici: “Lopovi, lopovi”, “Jadranka, odlazi”, “Subota, subota”. Nakon što su naletjeli na policijsku blokadu u Mesničkoj ulici, prosvjednici su odlučili drugim putem doći do Markova trga. Pokušali su proći i okolnim ulicama. Tamo su srušili zaštitnu ogradu gradilišta. Ubrzo je obračun postao žestok. Prosvjednici su se zaletavali na policijske blokade i šakama udarali po policajcima, koji su odgovorili suzavcem. Mnogi su popadali na pod, a u sveopćem metežu policija je privodila najgorljivije. Prvi je uhićen organizator Ivan Pernar, koji je bio na čelu prosvjeda i u utorak. Pored njega privedeno je još najmanje sedam ljudi. Policija je nakon gužve uspjela istjerati prosvjednike iz Mesničke ulice. Pritom je navodno ozlijeđen jedan policajac i dvoje prosvjednika. Hitna pomoć također je došla na Markov trg. Prosvjednici su se zatim spustili na Trg bana Jelačića, gdje su blokirali tramvajski promet. Policija ih je i tamo pratila.

- Mi vas plaćamo, a vi štitite lopove - vikali su, a navodno su i kamenjem gađali policijska vozila i palili kontejnere.

- A koliko ima tih Indijanaca? - zapitao je policajce ispred zgrade Vlade ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Cijelo vrijeme premijerka Kosor provela je u zgradi Vlade. Osluškujući nemire, očekivala je dolazak predsjednika francuskog nogometnog saveza Michela Platinija. Kad se gužva primirila, premijerka je izašla iz zgrade Vlade i sjela u službeni automobil.

- Laku noć - kratko je poručila i otišla.

Policija: Privedeno 11 ljudi

Policija je u četvrtak navečer objavila da su priveli 11 ljudi. Rekli su i kako za sada nemaju informacije o tome da je netko ozlijeđen. Rekli su i kako su prosvjednici tijekom napada na policajce bacali boce, građevinski materijal i prometni znak. Kako bi otklonili napad policajci su uporabili suzavac, kažu u PU zagrebačkoj. Jednog od privedenih su pustili jer nije bilo elemenata prekršaja. Ostali su zadržani u jedinici za zadržavanje i prepratu do rada suda. Organizator prosvjeda Ivan Pernar dobio je i prijavu za neprijavljivanje javnog okupljanja, a ostali za remećenje javnog reda i mira te bacanje pirotehnike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1090
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa