News

Komentari 0

Policija je spriječila napad na sinagogu u njemačkom Hagenu

Policija je spriječila napad na sinagogu u njemačkom Hagenu

U njemačkom gradu Hagenu, na zapadu zemlje, spriječen je napad na sinagogu tijekom molitve za praznik Jom Kipur, a policija je uhitila nekoliko osoba, javljaju njemački mediji u četvrtak.

Policija je još u srijedu poslijepodne osigurala prilaz sinagogi u Hagenu zbog, kako je priopćeno, "naznaka o opasnosti po jedan židovski objekt".

Nakon toga je iz sigurnosnih razloga odgođena molitva povodom židovskog praznika Jom Kipur, koji je započeo u srijedu.

After possible threat to synagogue in Hagen

Spiegel Online javlja kako je u Hagenu uhićen 16-godišnji Sirijac zbog osnovane sumnje da je pripremao napad eksplozivom na sinagogu u Hagenu.

Prema istim navodima, osumnjičeni je napad najavio preko zatvorene islamističke platforme za komuniciranje na internetu, koju je pratila strana obavještajna služba koja je nakon toga obavijestila njemačke vlasti.

After possible threat to synagogue in Hagen

Kako navodi javni servis WDR, tijekom prijepodneva je uhićeno još nekoliko osoba te je pretraženo nekoliko stanova u Hagenu i okolici.

Kako navodi dnevnik Bild, uhićeni su članovima obitelji 16-godišnjeg Sirijca.

After possible threat to synagogue in Hagen

U međuvremenu je i državno odvjetništvo u Duesseldorfu podiglo optužnicu protiv 16-godišnjaka zbog osnovane sumnje u počinjenje "teškog kaznenog djela uperenog protiv državne sigurnosti" odnosno terorističkog napada.

Godine 2019. je, također na Jom Kipur, izvršen napad na sinagogu u Halleu, prilikom kojeg je napadač, pripadnik neonacističke scene, ubio dvoje prolaznika nakon što nije uspio ući u sinagogu.

Najčitaniji članci