Obavijesti

News

Komentari 290

'Očito da ministar Matić ima velikih zdravstvenih problema'

'Očito da ministar Matić ima velikih zdravstvenih problema'
1

Policija je Josipu Klemmu i Đuri Glogoškom, kao organizatorima prosvjeda pred Ministarstvom branitelja, uručila prijave zbog neprijavljivanja prosvjeda

VIDEO

U šatoru ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu uručene su prekršajne prijave Josipu Klemmu i Đuri Glogoškom zbog neprijavljivanja prosvjeda branitelja.

Nedugo nakon toga, PU zagrebačka poslala je priopćenje medijima. Prenosimo ga u cijelosti: 

'Temeljem članka 111. i 160. Prekršajnog zakona (NN 10/07, 39/13 i 157/13) Policijska uprava zagrebačka podnijet će optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Zagrebu protiv dvojice hrvatskih državljana (1963.) i (1972.) zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 7. st. 1. kažnjivo po članku 34. st. 1. t. 1. Zakona o javnom okupljanje (NN br. 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11 i 78/12). Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnova sumnje da prvo i drugoprijavljeni, kao organizatori javnog okupljanja u Savskoj cesti ispred kbr. 66, od 20. listopada 2014. pa nadalje, nisu prijavili javno okupljanje mjesno nadležnoj policijskoj upravi, iako su to bili dužni učiniti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.

Vezano uz održavanje neprijavljenih javnih okupljanja koja su se održala u subotu, 14. ožujka 2015. na području centra Zagreba, Policijska uprava zagrebačka nastavlja s provođenjem kriminalističkog istraživanja.'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Đuro Glogoški kazao je za N1 da su on i Klemm ''zaprimili obavijest o prekršaju o prosvjedu 14. 3. i kretanju do Krajiške''.

- Tu obavijest smo potpisali, a drugu obavijest o organiziranju prosvjeda od 21. 10. nismo potpisali jer je to bilo spontano okupljanje - dodao je Glogoški za N1.

Glogoški: Matić ima ozbiljnih zdravstvenih problema

Što se tiče prijedloga o kojem je govorio Matić, Glogoški kaže da oni još nisu u nacrt zakona ugradili prijedloge koji su stigli. 

- Očito netko paralelno radi na prijedlogu zakona, kad je već došao do izračuna od 20 milijardi kuna. Očito je da Matić ima ozbiljnih zdravstvenih problema i preporučio bih svima na visokim funkcijama da obave liječnički pregled. Nerealne prijedloge smo izdvojili i odbacili - kazao je Đuro Glogoški.

Klemm: Matić obmanjuje javnost

- Opet smo vidjeli da Matić obmanjuje javnost. Ono što je on imao u rukama je radni materijal, a ne zakonski prijedlog. Ako bi Milanović i Matić mirno spavali, mi bismo odmah priznali da smo organizatori prosvjeda, ali ne možemo to napraviti jer bi se naši prijatelji naljutili na nas, rekao je Josip Klemm za N1.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 290
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a