Obavijesti

News

Komentari 70

Policija jučer ispitala Praljkovu odvjetnicu: "Častan je čovjek"

Policija jučer ispitala Praljkovu odvjetnicu: "Častan je čovjek"
1

Odvjetnica Nika Pinter sinoć je ispitana u policiji. Ispitivali su je znali li što je Praljak popio i kako je mogao doći do otrova. Ona nije imala saznanja o tome

VIDEO

Tijelo Slobodana Praljka još je u bolnici u Haagu. Nakon obdukcije, bit će vraćeno Sudu jer je on nadležan za povratak tijela u matičnu zemlju, javio je HRT.

Odvjetnica Nika Pinter sinoć je ispitana u policiji. Ispitivali su je znali li što je Praljak popio i kako je mogao doći do otrova. Ona nije imala saznanja o tome i nema indicija da bi je policija ispitivala u svojstvu bilo kakve mogućnosti da je ona bila ta koja je predala tu tekućinu generalu Praljku.  

- Slobodana Praljka nitko nije ubio, nego si je sam presudio jer je častan čovjek koji nije mogao živjeti s presudom ratnog zločinca - izjavila je u petak Praljkova odvjetnica Nika Pinter.

- Njega nitko nije ubio, on se sam ubio. Ja jesam tužna, ali njegov čin poštujem i razumijem - rekla je Pinter Hini na letu iz Amsterdama u Zagreb.

Dodala je da u njihovim razgovorima uoči presude Praljak nije ničim dao naslutiti da će izvršiti samoubojstvo, ali je znala da će potvrdu presude i kazne zatvora od 20 godina teško primiti.

- Nije mi palo na pamet  da bi mogao nešto takvo učiniti. Iako, ja to potpuno razumijem, jer je on častan čovjek i ne bi mogao živjeti s presudom ratnog zločinca i da iz sudnice izlazi s lisicama - istaknula je Pinter.

Bivši načelnik glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak u srijedu je u haškoj sudnici nakon što mu je potvrđena osuđujuća presuda i kazna zatvora od 20 godina za zločine počinjene na području Herceg-Bosne popio otrov uz riječi: "Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu". Ubrzo nakon toga preminuo je u haškoj bolnici.

Glasnogovornik haškog suda rekao je da se u bočici iz koje je general Praljak pio neposredno prije smrti, nalazila smrtonosna kemikalija.

ICTY je objavio da će tijekom dana biti provedena obdukcija Praljkova tijela, kao i toksikološka ispitivanja.

Veleposlanstvo Hrvatske u Nizozemskoj je u kontaktu sa Sudom, bolnicom i nizozemskim ministarstvom vanjskih poslova i spremno je u svakom trenutku izdati dokumente koji su potrebni za praćenje tijela. Veleposlanica je tražila sastanak s predsjednikom Suda kako bi se razjasnile okolnosti tragedije u sudnici. Naime, Sud tvrdi da je Praljak umro u bolnici, ali prema informacija koje novinari imaju iz izvora sa Suda, on je umro još u sudnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'
OTVORILE SE STARE RANE

'Praljkovo samoubojstvo bila je njegova posljednja granata...'

Mostar je danas, zaključuju novinari Guardiana, i danas podjeljen grad. 'Cijela regija je u psihozi i jedna iskra mogla bi biti dovoljna da je cijelu ponovno zapali' govori Marin Tomaš

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi
NALAZ OBDUKCIJE

Praljak se otrovao cijankalijem, srce mu je ubrzo prestalo raditi

Podsjetimo, Slobodan Praljak umro je u srijedu popodne u bolnici u Den Haagu nakon što je u sudnici odmah nakon izricanja presude popio tada nepoznat otrov
Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se
'HRVATI SU SPASILI BIH'

Kovač o presudi: Prestanimo biti patetični, osvijestimo se

Nužno je i legitimno da se za koji dan u New Yorku, pred Vijećem sigurnosti UN-a, koje je svojom rezolucijom i osnovalo Haaški sud, iznese stav Hrvatske o njegovu radu, smatra Kovač