News

Komentari 140

Policija objavila snimke gužvi iz helikoptera: 'Vozači, oprez, udarni je vikend na cestama!'

Policija objavila snimke gužvi iz helikoptera: 'Vozači, oprez, udarni je vikend na cestama!'

Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 5 km, a kod Demerja oko dva kilometra

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora,  a policija nadzire promet i iz helikoptera.

HAK vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na A 1 kolona je vozila u pokretu između 204. i 195. km u smjeru Dubrovnika i između čvora Zadar 2 i tunela Bristovac u smjeru Zagreba te između tunela Čelinka i čvora Maslenica smjeru Dubrovnika.

Na A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko 500 etara, a na zagrebačkoj obilaznici pojačan je promet prema naplatnim postajama Lučko iz smjera Jankomira. Kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko četiri kilometra.

Na Istarskom ipsilonu, zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka četiri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon - kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra, kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko dva kilometra, a na Krčkom mostu u oba smjera kolone su duge oko četiri kilometra.

Iz HAK-a zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu, a ako se vozač tijekom vožnje osjeća loše odmah se treba zaustaviti i potražiti liječničku pomoć, poručili su iz HAK-a.