Obavijesti

News

Komentari 71

Policija pred kućom Duspare: Radnici je blokirali kamionima

Policija pred kućom Duspare: Radnici je blokirali kamionima
9

Nezadovoljni radnici Cesta prosvjeduju jer je druga firma dobila posao. S kamionima su došli pred kuću Duspare. On je u međuvremenu napustio sjednicu i krenuo kući

VIDEO

Sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda, koja je počela u srijedu prijepodne, a na kojoj bi između ostalog trebao biti donesen i proračun za 2012. godinu, protiče u znaku prosvjeda djelatnika tvrtke Ceste d.d.. Naime oni su nakon početka sjednice s desetak kamiona i ralica izašli na gradske prometnice i u stalnoj su vožnji ispred ulaza u gradsko poglavarstvo.

- Nezadovoljni smo što se posao održavanja cesta za naredne četiri godine dao tvrtki Cestar. Naša tvrtka je to radila zadnji 50 godina, a i naša ponuda je u odnosu na konkurenta za tri milijuna kuna povoljnija. Grad je pred bankrotom i unatoč tome su prihvatili lošiju ponudu - rekao je Tomislav Opačak, predsjednik uprave Cesta. 

Radnici su usporavali promet na u dijelu Vukovarske ulice, a kasnije poslijepodne su se kamionima uputili pred kuću gradonačelnika dr. Mirka Duspare u brodskom naselju Livada. Situacija je kulminirala, te je na teren izašla specijalna policija koja osigurava Dusparinu kuću. U međuvremenu je gradonačelnik napustio sjednicu i krenuo kući "braniti svoju obitelj".

Sve je preraslo u svojevrstan prednovogodišnji skandal. Glavnina prosvjeda preselila se pred gradonačelnikovu kuću, pred kojom su, osim dvadesetak radnika Cesta koji na kamionima imaju državne zastave i transparente na kojima piše "Duspara vrati mito", "Nećemo subvencije, hoćemo raditi", "Duspara daj ostavku", i jake policijske snage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Specijalna policija je u pripravnosti kako bi mogla pravovremeno reagirati jer je situacija na robu incidenta. Prometna policija po gustoj magli regulira promet.

- Znao sam 1991. godine braniti svoju obitelj i opet ću to znati. Ne vidim zbog čega prosvjeduju pred mojom kućom. Nisam ja odabrao onoga tko će ubuduće održavati ceste već Gradsko vijeće. Ovo je maltretiranje moje obitelji i mojih susjeda - rekao je Mirko Duspara dodavši kako će podnijeti kaznenu prijavu protiv vlasnika Cesta d.d..

- Prije mjesec dana gospodin Opačak mi je na javnom mjestu rekao Imat ćeš Duspara u Brodu Požegu, umjesto što je prijetio trebao je na natječaj dostaviti potpunu dokumentaciju - rekao je Duspara.

Radnici promrzli i gladni, neki su rekli kako su u cijelom danu pojeli samo jedno pecivo imaju namjeru ostati pred kućom gradonačelnika sve dok Gradsko vijeće ne promijeni odluku.

- Ne dobijemo li posao održavanja cesta 50 radnika u našoj tvrtki ostat će bez posla - rekao je Tomislav Opačak, predsjednik Uprave Cesta d.d.. 

>>> Uskoro više...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.