Obavijesti

News

Komentari 17

"Policija provodi represiju jer se kritizira premijera"

"Policija provodi represiju jer se kritizira premijera"
1

Nedopustivo je privođenje u policiju, pretres kuće i oduzimanje računala samo zbog toga što je na Facebooku kritizirao Sanadera, kaže Ostojić

VIDEO

Član Predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić (SDP) u subotu je oštro osudio policijsko privođenje predsjednika Foruma mladih SDP-a u Dubrovniku Nikše Klečka, ocjenjujući takav postupak policije kao represiju zato što je na stranicama Facebooka kritizirao premijera Ivu Sanadera.
 - Nedopustivo je privođenje u policiju, pretres kuće i oduzimanje računala predsjednika dubrovačkog Foruma mladih i to samo zbog toga što je na stranici Facebooku kritizirao premijera Sanadera - izjavio je Ostojić na konferenciji za novinare u Splitu. Ostojić smatra kako ljudi, bez obzira na to jesu li pripadnici neke stranke, imaju pravo slobodno izražavati svoje stajalište na Facebooku.
 - Držim da je to (Facebook) mjesto gdje ljudi mogu demokratski sučeljavati svoja stajališta. Vrlo je loša poruka ako se protiv bilo koga na taj način bez ikakve zakonske osnove i bez utemeljenja provodi policijska represija -  izjavio je Ostojić, dodajući kako je takvo ponašanje policije neprihvatljivo. Smatra kako je postupak prema Nikši Klečku zapravo poruka da se zaustavi izražavanje stajališta na Facebooku.
Predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Davor Bernardić priopćio je danas da se na takav način ne pridonosi "vraćanju poljuljanog povjerenja građana u policiju".
U otvorenom pismu ravnatelju policije Vladimiru Faberu, Bernardić pita kako se to uklapa u najavljenu depolitizaciju policije? Nikša Klečak ju petak je bio priveden na obavijesni razgovor, prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske, zbog provjere je li kreirao grupu na Facebooku na kojoj je objavljena fotomontaža premijera Ive Sanadera s fašističkim obilježjima. Policija je utvrdila da Klečak nije kreator grupe na kojoj je objavljena sporna fotomontaža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"