Obavijesti

News

Komentari 11

Policija riješila slučaj iz 1998.! Žena kod Križevaca naručila je ubojstvo da se dokopa imovine

Policija riješila slučaj iz 1998.! Žena kod Križevaca naručila je ubojstvo da se dokopa imovine
1

Sumnjaju da je žena (56) iz koristoljublja, u namjeri da se domogne zajedničke imovine koju je posjedovala sa 60-godišnjakom, potaknula 52-godišnjaka da ga ubije

VIDEO

Da policija nastavlja raditi na tzv. "hladnim slučajevima" i kada od njih prođe i više od 20 godina što ponekad rezultarira uhićenjem počinitelja ponovno je dokazao najnoviji primjer s područja Koprivnice. Naime, koprivničko-križevačka policija pohvalila se kako su razriješili slučaj ranjavanja iz davne 1998. godine te pravdi priveli ženu (56) i muškarca (52).

Kako su izvijestili, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakinjom i 52-godišnjakom s koprivničkog područja zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju.
 
Sumnjaju da je žena iz koristoljublja, u namjeri da se domogne zajedničke imovine koju je posjedovala sa 60-godišnjakom, potaknula osumnjičenog muškarca da ga ubije.

- Nakon toga je 52-godišnjak 15. svibnja 1998. godine, nedaleko Koprivnice, iz dugog vatrenog oružja ispalio dva hitca u 60-godišnjaka koji je tom prilikom zadobio lakše ozljede. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teško ubojstvo u pokušaju i poticanja na isto kazneno djelo protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku - priopćila je policija.

Najpoznatiji "hladan slučaj" koji je policija razriješila nakon čak 21 godine svakako je ubojstvo bankara Ibrahima Dedića iz srpnja 1999. godine, koji je 23 godine kasnije dobio i pravomoćni sudski epilog. Zbog sudjelovanja u ubojstvu na devet godina zatvora osuđen je bivši vojnik s hrvatskim, nizozemskim i švicarskim državljanstvom Tomislav Viktor Basa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Teretili su ga da je 3. srpnja 1999. oko 22.30 sati zajedno s još jednim napadačem čiji identitet nije utvrđen, sačekao dolazak Ibrahima Dedića u Ivekovićevu 17 u Zagrebu gdje je Dedić stanovao. Nakon što je Dedić ušao u zgradu u njega su ispalili najmanje 22 komada streljiva iz automatskog pištolja tipa Škorpion kalibra 7,65 mm te pištolja HS kalibra 9 mm. Potom su se odvezli u BMW-u. U samom ulazu, kao i putem do vozila, a kasnije i u vozilu koje je korišteno pronađeni su tragovi krvi tad nepoznate muške osobe iz čega su zaključili da je jedan od ubojica ranjen i da je obilno krvario. 

S obzirom na napredovanja DNA analize krajem listopad 2019. godine ponovno su vještačili pronađene tragove kako bi izolirani djelomični DNA profil počinitelja kojega će moći usporediti s onima u CODIS bazama. To je pretraživanje dalo rezultata krajem siječnja 2020. kad su utvrdili podudarnost Basina DNA profila s onima pronađenim nakon događaja. Basu, koji živi u inozemstvu i koji je periodično dolazio u Hrvatsku, uhitili su 30. siječnja 2020. godine.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina