Obavijesti

News

Komentari 2

Policija srušila bandu dilera, raspačavali su kokain i travu...

Policija srušila bandu dilera, raspačavali su kokain i travu...

Krim istraživanjem bilo je obuhvaćeno 9 osoba, od kojih sedam, u dobi od 51, 43, 38, 34, 33, 33 i 30 godina, s područja Slavonskog Broda te još dvije osobe, u dobi od 44 i 36 godina, s područja Zagreba

VIDEO

Policijski službenici Krim policije PU brodsko-posavske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više osoba na okolnosti počinjenja kaznenih djela u području kriminaliteta droga. Krim istraživanjem bilo je obuhvaćeno 9 osoba, od kojih sedam, u dobi od 51, 43, 38, 34, 33, 33 i 30 godina, s područja Slavonskog Broda te još dvije osobe, u dobi od 44 i 36 godina, s područja Zagreba.

- Krim istragom je utvrđeno da je jedan od dvojice 33-godišnjaka nabavljao veće količine droge marihuane i kokaina s namjerom daljnje preprodaje na području Slavonskog Broda. Također, organizirao je i dogovarao s preostalih 6 osumnjičenika i prodavao drogu krajnjim konzumentima. Na takav način je 40-tak puta prodao oko 5 kilograma marihuane. Drogu je prodavao i preko mreže prodavatelja koju je organizirao i sa tim u vezi u 28 navrata prodao je najmanje 40 grama kokaina - priopćila je u povodu dovršetka krim istrage Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Također, dodala je Nujić, po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Slavonskom Brodu, u ponedjeljak 7.srpnja pretraženi su domovi i druge prostorije na više lokacija na području Slavonskog Broda te prijevozna sredstva koja koriste osumnjičeni. Pritom je pronađeno 1.855,95 grama marihuane, 8,72 grama sjemenki kanabisa, nasad od tri biljke kanabis te drugi predmeti koje su osumnjičeni koristili za počinjenje navedenih kaznenih djela.

- U okviru kriminalističkog istraživanja tijekom mjeseca ožujka 2020., dodala je Kata Nujić, u Slavonskom Brodu je pretražen osobni automobil, kojim je upravljao 36-godišnjak s područja Zagreba zbog sumnje da se u unutrašnjosti automobila nalazi droga. Pretragom automobila su policijski službenici pronašli 1.072,25 grama marihuane, namijenjene za prodaju na području Slavonskog Broda. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da su 36-godišnjak i 44-godišnjak(s područja Zagreba) po prethodnom dogovoru sa 43-godišnjakom tijekom prosinca 2019.-te u dva navrata u Slavonski Brod dovezli oko 2 kg marihuane, prodavši 43-godišnjaku, a koji je kupljenu drogu prodavao dalje na području Slavonskog Broda.

Dobra suradnja Policijskih uprava brodsko-posavske i zagrebačke rezultirala je i pronalaskom i zapljenom 140 kilograma duhana. Krim istragom utvrđeno je kako je 51-godišnjak iz gore navedene zapljene, dakle osim kupovanja i prodaje droge, nedozvoljeno prodavao veće količine duhana. Desetog travnja policajci PU zagrebačke postupali su prema 54-godišnjaku s područja PU zadarske i kontrolom teretnog automobila kojim je upravljao u pretrazi automobila pronašli i oduzeli 140 kg duhana. Utvrđeno je da je 54-godišnjak duhan kupio od 51-godišnjaka, radi daljnje prodaje na području PU zadarske. Prilikom pretrage 7.srpnja doma i prostorija u Slavonskom Brodu koje koristi 51-godišnjak pronađeno je i oduzeto oružje, puška ručne izrade i dva pištolja s pripadajućim streljivom, a koje je nedozvoljeno posjedovao.

Protiv svih osumnjičenih osoba slijede kaznene prijave mjerodavnom Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv 51-godišnjaka idu kaznene prijave za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nedozvoljene trgovine i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Samo za počinjenje kaznenih zloporabe opojnih droga Kazneni zakon RH predviđa kazne zatvora od 1 do 12 godina. (bg)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik