News

Komentari 7

Policija sumnjiči muškarca (37) da je aktivirao bombu u Splitu

Policija sumnjiči muškarca (37) da je aktivirao bombu u Splitu

Sinoć, oko 23.40 sati policija je zaprimila dojavu kako se na prvom katu obiteljske kuće u Splitu začula detonacija. Kasnije je uhićen sin vlasnice stana u Ulici Matice hrvatske na čijem balkonu je bomba eksplodirala

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem (37) za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je sinoć oko 23.30 sati na adresi Matice Hrvatske u Splitu aktivirao bombu.

Policija je utvrdila osnovane sumnje da je muškarac ostvario obilježja kaznenih djela. Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215.st1. KZ RH i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st.1. KZ RH.

Podsjetimo, sinoć, oko 23.40 sati policija je zaprimila dojavu kako se na prvom katu obiteljske kuće u Splitu začula detonacija. Kasnije je uhićen sin vlasnice stana u Ulici Matice hrvatske na čijem balkonu je bomba eksplodirala. Navodno je i ranjen njezin pas, koji se u trenutku eksplozije nalazio na balkonu.

- Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja u dvorištu i na balkonu stana pronađeni su tragovi koji su upućivali na aktiviranje eksplozivnog sredstva. U događaju nije bilo ozlijeđenih ljudi - priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Najčitaniji članci