Obavijesti

News

Komentari 216

Split: U Gradskoj upravi uhićeno 12 ljudi, jedan poduzetnik je pao zbog parfema od 700 kuna?!

Split: U Gradskoj upravi uhićeno 12 ljudi, jedan poduzetnik je pao zbog parfema od 700 kuna?!
4

Policija je upala u splitsku Gradsku upravu i uhitila više od deset ljudi. Navodno je sve vezano za građevinske malverzacije...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
16.00

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je odražio presicu nakon uhićenja u Banovini. Kako je rekao, današnja događanja ne može detaljno komentirati jer je istraga u tijeku.

"USKOK je bio ovdje do 11 sati, nisu bili u mojem uredu već tamo gdje vrše izvide", kazao je Puljak i rekao da su ga iz USKOK-a samo obavijestili o akciji i danu kojeg će provesti u Gradskoj upravi.

"Poduzet ćemo sve što možemo kako se ovakve stvari ne bi događale u budućnosti", rekao je Puljak.

"Uvijek ste iznenađeni kad USKOK dođe u instituciju, to je za cijelku Gradsku upravu neugodna stvar, no ako postoje indicije, ja pozivam institucije da ispitaju stvar", kazao je Puljak.

"Mi smo uočili, kolokvijalno nazvane, kosture iz ormara. Jedan je ugovor zbog kojeg će Grad ostati bez 2 milijuna kuna. Poduzet ćemo sve da se to ne dogodi", dodao je Puljak i rekao da su operatori uplaćivali određeni iznos Gradu.

"Onda je jedan operator dobivao novce od drugih operatora", rekao je Puljak. Navodi da GUP nije adekvatan te da đe se pristupiti izradi novog glavnog urbanističkog plana.

"Sad postaje problem kadrovskih potencijala za rješavanja dozvola. To ćemo rješavati sljedećih dana", rekao je Puljak i dodao da će USKOK-u uputiti zahtjev za očitovanjem statusa uhićenih službenika kako bi mogli, u slučaju potrebe, djelovati na vrijeme.

"Oni se mogu suspendirati, no USKOK nam mora doznačiti podatke", objasnio je Puljak. Nije htio spekulirati o odgovornostima drugih ljudi.

"Poduzet ćemo niz antikorupcijskih mjera koje će minimalizirati ovakve stvari u budućnosti", zaključio je Puljak.

13.45

Kratko su se oglasili i iz USKOK-a:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje koje se provode u Splitu odnose se na 12 osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.”

13.40

Maria Jukića navodno terete da je dao parfem od 700 kuna kako bi mogao izgraditi 400-tinjak kvadrata više u svojoj zgradi na Mejama, dok se Ivana Kotarca spominje uz moguće nezakonite radnje vezane za njegov hotel Amphora na Žnjanu, prenosi Jutarnji List.

13.30

Policija je objavila i priopćenje:

Osobe su uhićene zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Split) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 12 osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je tijekom jutra na području Splita uhitila 12 osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom.

12.28

U akciji policije i Uskoka u utorak je na splitskom području, prema neslužbenim informacijama, uhićeno 12 osoba, među kojima i troje gradskih zaposlenika zbog niza navodnih nezakonitosti s izdavanjem građevinskih dozvola splitskom poduzetniku.

Glasnogovornica gradske uprave Kristina Čuvalo za Hinu je potvrdila da su djelatnici policije jutros stigli u prostorije gradske uprave i da će javnost o svemu izvijestiti naknadno.

Prema neslužbenim informacijama policija istražuje nezakonitosti vezane uz jednog poduzetnika koji je izgradio nekoliko stambenih zgrada i poslovnih objekata u Splitu, a zadnja investicija mu je bio hotel na Žnjanu.

Policija i Uskok o uhićenjima se još nisu oglasili.

Neslužbeno je riječ o nastavku kriminalističkih istraživanja koje je policija provodila nad nizom osoba u travnju i listopadu 2019.

U tijelu su pretrage stanova i poslovnih prostora uhićenih, među kojima su navodno voditeljica odsjeka za graditeljstvo te savjetnica i savjetnik iz tog odjela.

Komentari 216