Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Policija u strahu od nasilja: Parižani zabarikadirali izloge

Ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner upozorio je da bi do 2000 "radikalnih aktivista" moglo pokušati "izazvati nasilje i metež" i pridružiti se "radikaliziranim" prosvjednicima iz pokreta Žutih prsluka

The damaged window of a Longchamp shop is pictured on the Champs-Elysees after a demonstration by the "yellow vests" movement in Paris
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
7 komentara

Pariška policija u srijedu je na visokom stupnju pripravnosti kako bi spriječila nasilje koje bi moglo izbiti pri održavanje tradicionalne Prvosvibanjske povorke.

Ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner upozorio je da bi do 2000 "radikalnih aktivista" moglo pokušati "izazvati nasilje i metež" i pridružiti se "radikaliziranim" prosvjednicima iz pokreta Žutih prsluka koji mjesecima na ulicama izražavaju nezadovoljstvo radom vlade, a što je praćeno ponekad i vandalizmom.

Naređeno je da poslije podne budu zatvoreni poslovni subjekti duž puta kojim će se kretati povorka glavnog radničkog sindikata uz Rive gauche (Lijevu obalu rijeke Seine).

Lani se u vrijeme proslave Praznika rada oko 1200 maskiranih prosvjednika sukobilo s interventnom policijom.

Sukobi su postali uobičajeni tijekom tjednih prosjeda Žutih prsluka u Parizu i drugim gradovima.

Očekuje se da će se i Žuti prsluci pojaviti na ulicama francuskih gradova u srijedu za 1. svibnja.

Castaner je rekao da postoji opasnost da se "radikalni elementi" infiltriraju u radničke povorke u drugim gradovima iako su sindikati najavili da će spriječiti nasilje. 

Oko 7400 policajaca i žandara bit će raspoređeno u Parizu s naredbama da djeluju brzo i odmah privedu osobe koje će pokušati izazvati nerede.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message