Obavijesti

News

Komentari 6

Policija uhitila četvero u jednom danu zbog preprodaje droge: Mladić je pokušao pobjeći

Policija uhitila četvero u jednom danu zbog preprodaje droge: Mladić je pokušao pobjeći
5

Službenici Policijske postaje Pula u subotu su imali pune ruke posla. Ujutro su uhitili muškarca zbog preprodaje droge, a poslijepodne još tri osobe zbog proizvodnje i preprodaje droge

VIDEO

Nakon što su policijski službenici Policijske postaje Pula u subotu ujutro uhitili 38-godišnjaka zbog posjedovanja droge u cilju daljnje preprodaje, tijekom dana nastavili su provoditi i izvide u suradnji s djelatnicima Sektora kriminalističke policije PU istarske, te su u subotu u poslijepodnevnim satima uhitili još tri osobe za koje su utvrdili sumnju da su počinile kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, kao i osobu za kojom je bilo raspisano nekoliko potraga.

- Oko 7.45 sati na Šijanskoj cesti kontrolirali 38-godišnjaka koji se nalazio pored automobila BMW, pulske registarske oznake, a u kojem je imao jednu preciznu digitalnu vagu i smotuljke s ukupno 12.8 grama amfetamina i deset tableta droge ecstasy. Policijski službenici uhitili su muškarca zbog sumnje da posjeduje drogu u cilju daljnje preprodaje te su obavili pretragu njegovog doma na području Pule. Prilikom pretrage policijski službenici pronašli su još 51 tabletu droge ecstasy i druge predmete, za koje se sumnja da potječu iz kaznenih djela - izvijestili su iz policije o prvom uhićenju. 



Policijski službenici su zatim u jednom stanu na području Pule oko 15.10 sati uhitili dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 42 i 35 godina. Budući da je za mlađim muškarcem bilo raspisano nekoliko potraga, kada je ugledao policijske službenike, pokušao je pobjeći, no policajci su ga ubrzo svladali i kod njega pronašli dva smotuljka s ukupno 13.1 grama amfetamina. Zbog sumnje da je posjedovao drogu za vlastitu uporabu, odnosno zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija će protiv 35-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu. Temeljem jedne od raspisanih potraga, policijski službenici prepratili su ga u zatvor u Zagrebu.



Kod starijeg muškarca policijski službenici pronašli su pištolj Crvenu Zastavu s dva spremnika i 76 komada streljiva, oko 50.000 kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge, dva smotuljka s ukupno 3.4 grama amfetamina i dva mobitela. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, policijski službenici priveli su ga jutros uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok će zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja, podnijeti protiv 42-godišnjaka optužni prijedlog nadležnom sudu.



Istog dana oko 17.30 sati policijski službenici su u stanu u Labinu uhitili 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, a oko 22.30 sati uhitili su i 44-godišnju hrvatsku državljanku. Tijekom pretrage pronašli su 154.5 grama amfetamina, 222 tablete droge ecstasy, 0.9 grama droge ecstasy u prahu, četiri stabljike indijske konoplje, tri mobitela i 409 grama duhana. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policijski službenici će osumnjičene po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privesti uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.