Obavijesti

News

Komentari 19

Policija uhitila dvojicu pijanih vozača na istarskim cestama

Policija uhitila dvojicu pijanih vozača na istarskim cestama
1

Policijska uprava istarska upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol da zamole nekog trijeznog da ih vozi

VIDEO

Nakon teške prometne nesreće na Istarskom ipsilonu, kada je život izgubio 41-godišnji otac i suprug zbog pijane vozačice, jučer je policija na području Poreča i Rovinja uhitila dvoje ljudi koji su za volanom bili pod utjecajem alkohola. 

Na na državnoj cesti u Funtani oko 1 sat zaustavili su 30-godišnjaka koji je vozio moped Piaggio, pulskih registracija, s 1.78 promila u krvi i bez položenog vozačkog ispita.

U naselju Putini, na području Rovinja, oko 17.20 sati policajci su pak zaustavili pijanog 57-godišnjaka koji nije bio vezan pojasem i koristio se mobitelom vozeći Fiat s 2.41 promila u krvi. 

Policija je uhitila obojicu i podnijela optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 

Budući da već manje količine alkohola otežavaju percepciju i usporavaju reakcije vozača, a istovremeno povećavaju njihovo samopouzdanje te oni postaju slobodniji i skloniji kršenju prometnih propisa, Policijska uprava istarska upozorava vozače da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te savjetuje vozače koji su konzumirali ili planiraju konzumirati alkohol:

Ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol. Ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite, koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza, zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas. Ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i sljedeće jutro).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk