Obavijesti

News

Komentari 27

Uhitili manijaka iz Pule: Rušio starice, mlatio ih i krao torbice

Više infromacija policija će otkriti na konferenciji za medije u 13 sati kada će se predstaviti rezultati istraživanja zahvaljujućima kojima je uhićen serijski razbojnik

VIDEO

Muškarac (35) iz Pule namjerio se na starije žene koje je mlatio, bacao na pod i udarao šakam po ulici kako bi im ukrao torbice i novčanike. Potvrdila je to istarska policija koja je rekla da je velik broj policajaca sudjelovao u pronalasku serijskog razbojnika.

- Ženama je nanio ozljede glave, kukova, ramena, nogu. Sve su u napadima srušene na tlo gdje ih je nastavio udarati - rekao je načelnik. 

Muškarac je počinio pet kaznenih djela i to četiri razbojništva i jednu tešku krađu počinjenu na osobito drzak i opasan način.

- Žene su uglavnom teže ozlijeđene, jedna je završila u Zagrebu na liječenju s ozljedama glave. Dvije žene su lakše ozlijeđene, a jedna je prošla bez ozljeda. Prvi napad bio je 26. prosinca oko 10.30 sati u Ulici Rižanske skupštine kada je muškarac prišao s leđa 88-godišnjakinji, gurnuo je u dvorište gdje su se izvodili građevinski radovi. Žena je pala u rupu, a počinitelj joj je ukrao novčanik i dao se u bijeg. Nekoliko dana kasnije, 31. prosinca oko 14.30 sati počinitelj je u Stankovićevoj ulici istrgnuo iz ruke novčanik 80-godišnjakinji i pobjegao. Napadi su se nastavili, pa je 2. siječnja u 7.45 sati opet napao, u Cankarevoj ulici. S leđa je prišao 85-godišnjoj starici, gurnuo je i ukrao torbicu sa bankovnim karticama i novcem, a već sljedećeg dana ponovio je pljačku u Vitezićevoj ulici gdje je gurnuo 79-godišnjakinju i ukrao torbicu s novcem. Obje žene su prilikom pada zadobile teže ozljede i zatražile liječničku pomoć - ispričao je načelnik PP Pula, Vjekoslav Vukšić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Muškarac je uhićen u nedjelju nakon zadnjeg napada u Kovačićevoj ulici kada je također s leđa prišao 67-godišnjoj ženi koja je uzimala stvari iz prtljažnika vozila. Počeo ju je mlatiti kako bi joj ukrao torbicu. Žena mu se oduprla, ali je u napadu lakše ozlijeđena.

Ukrao je torbicu i pobjegao. Odmah po zaprimljenoj dojavi šokiranih građana policija je locirala razbojnika na raskrižju Mletačke i Krmpotićeve ulice. Kažu da je u svom napadačkom pohodu 'zaradio' tek nekoliko tisuća kuna, a zbog počinjenih kaznenih djela završio je u pritvoru.

Muškarac nije otprije poznat po djelima napada, ali je poznat po drugim kaznenim djelima imovinskog karaktera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto